OCDE a suspendat negocierile de aderare cu Rusia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 martie 2014

OCDE a suspendat negocierile de aderare cu Rusia

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a suspendat "pentru moment" procesul de aderare a Rusiei, urmărind să-şi consolideze cooperarea cu Ucraina.

"În urma unei reuniuni a Consiliului, care a avut loc în 12 martie, OCDE a amânat activităţile legate de procesul de aderare a Federaţiei Ruse la OCDE, pentru moment", a anunţat organizaţia, adăugând: "Am convenit ca OCDE să răspundă în mod pozitiv cererii Ucrainei de consolidare a cooperării existente".

Anunţul, care nu oferă detalii, a venit în contextul mobilizării unor trupe ruseşti în Crimeea - peninsula ucraineană în care 1,5 milioane de alegători sunt chemaţi duminică să se exprime în cadrul unui referendum cu privire la alipirea la Rusia, din care a făcut parte până în 1954.

Rusia, care cooperează cu OCDE începând din 1992, a solicitat în mod oficial să devină membră a Organizaţiei în 1996. Statele din cadrul OCDE au aprobat în 2007 iniţierea negocierilor cu Rusia, în vederea aderării.

Parlamentul ucrainean a aprobat ieri crearea unei Gărzi Naţionale din care vor putea face parte până la 60.000 de persoane, în contextul în care noua putere de la Kiev se teme de o pătrundere a armatei ruse în estul ţării.

Procedura de aderare a unei ţări la OECD este complexă şi îndelungată, presupunând o serie de analize în vederea evaluării capacităţii acesteia de a îndeplini standardele organizaţiei într-o gamă largă de domenii.

Aderarea la OECD este considerată o recunoaştere a faptului că dezvoltarea economică a unei ţări a ajuns la un nivel important.

Înfiinţată în 1961, OECD, organizaţie cu 34 de state membre, are rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Ţările OECD reprezintă, împreună, aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia globală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Normal ca sustin Ucraina!Mai trebuie un fraier pe care sa-l "suga"(sa mai descarce din datoria lor pe spatele Uccainei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb