OFICIAL EXIMBANK:  "O economie naţională impune implementarea unei politici coerente de susţinere a exporturilor"

Mina Irina
Bănci-Asigurări / 31 august 2016

O economie naţională viabilă şi atractivă impune stabilirea şi implementarea unor politici coerente de susţinere a exporturilor, iar România nu poate face excepţie de la acest deziderat, mai ales în perioade de aglomerări de riscuri, aşa cum este şi cea pe care o traversăm, a declarat Traian Halalai, preşedinte executiv al EximBank, prezent la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române de la Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"Consider că acţiunile dumneavoastră sunt decisive mai ales că, în condiţiile unui proces intens de globalizare a economiei, cu creşterea gradului de interdependenţă între statele lumii, diplomaţia economică joacă un rol esenţial în asigurarea creşterii şi dezvoltării economice ale unei ţări. Alături de instituţiile publice cu rol tradiţional în punerea în practică a unor strategii coerente, EximBank îşi asumă în continuare un rol activ şi îşi îndeplineşte coordonatele esenţiale ale misiunii sale strategice de susţinere a mediului de afaceri românesc şi a tranzacţiilor internaţionale ale companiilor locale. Şi asta cu atât mai mult cu cât banca şi-a intensificat activitatea în ultimii trei ani, iar sprijinul acordat economiei reale s-a accelerat vizibil", le-a transmis oficialul EximBank ataşaţilor economici din cadrul misiunilor economice ale României din străinătate, se arată în comunicat.

Conform comunicatului, instrumentele financiare ale EximBank sunt axate pe trei direcţii principale de acţiune: finanţare, garantare, asigurare şi se adresează oricărui tip de societate comercială, fie că este IMM, companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

În prezent, banca se concentrează pe dezvoltarea şi consolidarea portofoliului de produse complementare - precum cele de trezorerie, cash management şi trade finance. EximBank deţine o reţea de 20 unităţi, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o ec nationala puternica inseamna un consum intern din prod interna,din contra o ec dependenta puternic de exporturi inseamna o ec slaba dependenta de gradul de absorbtie al altora, oricind niste taxe marite inseamna sa te puna pe butuci, aluzie brexit si nu neaparat ptr anglia! ,interdependenta inseamna o buna reteta ptr un posibil dezastru similar cu supraproductia pe credit, aproape nu exista zi in care sa nu citesc tot felul de aberatii economice de la persoane cu functii importante inclusiv mari economisti , atit de mari incit ajung la teoria conspiratiei

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb