Olimpiada se poate desfăşura în plină criză politică locală

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 20 aprilie 2016

Olimpiada se poate desfăşura în plină criză politică locală

Lucrurile se complică în Brazilia, gazda Jocurilor Olimpice din această vară, după ce Camera Deputaţilor din această ţară a aprobat procedurile de destituire a preşedintelui Dilma Rouseff. În Senat se va da în perioada imediat următoare votul decisiv, dar semnalele sunt că actualul preşedinte brazilian va fi destituit. De altfel, liderul principalului partid de opoziţie a demarat discuţiile preliminare pentru formarea unui cabinet de tranziţie.

În perspectiva Olimpiadei, instabilitatea politică din Brazilia nu este un semnal deloc bun, mai ales că în ultimii ani, milioane de brazilieni au protestat în stradă împotriva cheltuielilor uriaşe, de ordinul miliardelor de dolari, făcute de guvern pentru organizarea Campionatului Mondial din 2014 şi a Jocurilor Olimpice din 2016. Conform AFP, citat de Agerpres, Dilma Rousseff s-a declarat luni indignată de aprobarea procedurii de destituire a sa: "Am primit 54 de milioane de voturi şi mă simt indignată din cauza acestei decizii, victimă a unei nedreptăţi profunde. Dar nu mă voi lăsa doborâtă, lupta abia începe. Am curajul, forţa necesară pentru a înfrunta această injustiţie."Jongleriile" bugetare de care sunt acuzată au fost practicate de toţi preşedinţii înaintea mea şi au fost considerate legale. Sunt tratată într-un mod în care nimeni nu a mai fost tratat. Nicio acuzaţie de îmbogăţire ilicită nu planează asupra mea. Eu nu am conturi în străinătate." Preşedinta crede că este victima maşinaţiunilor de culise ale vicepreşedintelui Michel Temer: "Este foarte ciudat şi edificator să vezi un vicepreşedinte în exerciţiu conspirând deschis împotriva unui preşedinte. În nicio democraţie din lume o persoană care ar face aşa ceva nu ar fi respectată. În tinereţe am înfruntat dictatura din convingere. Înfrunt acum, la maturitate, o lovitură de stat, nu o lovitură de stat tradiţională precum cele din tinereţea mea, ci o lovitură de stat cu aparenţa unui proces legal. Astăzi trăim într-o democraţie, nu mai sunt torturaţi oamenii, nu se mai ucide ca pe vremea dictaturii, dar într-o anumită formă visele mele sunt torturate". Dilma Rouseff a mai declarat că nu doreşte să provoace alegeri anticipate, acest lucru fiind firesc în condiţiile în care a devenit cel mai impopular preşedinte din istoria Braziliei.

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, Camera Municipală din Rio de Janeiro a aprobat deschiderea unei investigaţii legate de contractele încheiate cu constructorii responsabili de ridicarea bazelor pentru Jocurile Olimpice, existând suspiciuni majore de fraudă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb