"Oltchim" a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 8 iulie 2017

"Oltchim" a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii

"Oltchim" a anunţat ieri că a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a precizat: "Oltchim, societate în reorganizare judiciară, anunţă încheierea în data de 6 iunie 2017 a etapei de depunere a ofertelor finale în procesul competitiv privind vânzarea pachetelor de active ale societăţii. Vă informăm că societatea a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi. Acestea vor fi analizate în perioada următoare".

"Chimcomplex Borzeşti", membră a Grupului SCR, a anunţat oficial că a depus ofertă angajantă pentru preluarea activelor combinatului "Oltchim" Râmnicu Vâlcea, însă nu a oferit detalii despre dimensiunea ofertei şi nici despre pachetele ofertate.

Oficialii "Chimcomplex" au anunţat, însă, că societăţii i s-au alăturat gigantul american "Tricon Energy", cu o cifră de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, cinci bănci europene şi două fonduri de investiţii. Aceştia au mai precizat că Grupului SCR, care deţine în prezent "Chimcomplex", şi care va deveni garantul direct al tranzacţiei, având active de peste 120 de milioane de euro, i se alătură patru parteneri de afaceri dintre care unul din Turcia şi unul din Italia.

Virgiliu Băncilă, preşedintele "Chimcomplex" a declarat, potrivit unui comunicat de presă al companiei: "Sunt optimist şi cred în bunele intenţii ale factorilor decizionali, respectiv ale administratorilor judiciari şi ale creditorilor Oltchim faţă de viitorul acestui Combinat - fanion al industriei chimice româneşti şi al tuturor oamenilor din Râmnicu Vâlcea dependenţi în mod direct de bună funcţionare a acestuia. Oferta pe care am depus-o este una corectă, sustenabilă şi bine asumată, iar faptul că avem resursele umane, know-how-ul şi resursele financiare ar trebui să fie hotărâtor în luarea unei decizii, astfel încât Oltchim împreună cu Chimcomplex să redevină acel etalon pe care îl merită industria chimică românească pe plan intern şi regional prin intermediul Companiei Române de Chimie".

Tribunalul Vâlcea a decis, pe 28 iunie, să confirme modificarea planului de reorganizare a "Oltchim", certificând, astfel, noua metodă de vânzare, prin nouă pachete de active.

Autorităţile au anunţat, vara trecută, noua metodă de vânzare a "Oltchim" - prin împărţirea în nouă pachete de active, după ce Comisia Europeană a anunţat o investigaţie privind un posibil ajutor de stat, asupra cumpărătorului combinatului.

Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele "Oltchim" sunt oferite spre vânzare grupate în nouă pachete: Uzinele clor - alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică - Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică - Râmnicu Vâlcea.

Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării este de 307 milioane euro.

"Oltchim" a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din "Rominsolv" SPRL şi "BDO Busines Restructuring" SPRL a fost numit administrator judiciar.

Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea "Oltchim", dar fără succes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb