Oltul PSD-ist inundă Palatul Victoria

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 9 octombrie 2019

Oltul PSD-ist inundă Palatul Victoria

Aparent, Viorica Dăncilă s-a răzgândit să-l mai dea afară din partid pe Paul Stănescu, liderul uneia dintre cele mai puternice organizaţii judeţene a social-democraţilor: "Eu merg pe buna-credinţă a colegilor mei. Vor demonstra faptul că au greşit, la moţiune".

În mod normal, asta ar trebui să liniştească apele care s-au învolburat în PSD, după ce, săptămâna trecută, trei membri de vază ai social-democraţilor s-au abţinut de la programul impus de Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi au favorizat astfel programul solicitat de Opoziţia politică; consecinţa este că votul asupra moţiunii va avea loc mâine, în mijlocul săptămânii, când parlamentarii sunt prezenţi în număr mare, iar nu sâmbătă, când obişnuita absenţă a multora ar fi avantajat şi protejat Guvernul Dăncilă.

Printre vinovaţii care au făcut să eşueze planul de apărare a PSD se numără senatorul Paul Stănescu, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Olt, fost vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, Radu Preda, liderul de grup, şi Viorel Arcaş.

Deci, oltenii PSD-işti nu ar mai avea motiv de îngrijorare cu privire la soarta lui Paul Stănescu în PSD, de vreme ce Dăncilă declara că îl crede că a fost o greşeală.

Dar, liderii PSD din teritoriu nu cred în cuvântul lui Dăncilă şi susţin că ea nu a schimbat nimic de pe vremea când partidul era condus de Liviu Dragnea, care una zicea şi alta făcea.

Partizanii lui Paul Stănescu cred că Viorica Dăncilă va proceda cu liderul PSD Olt aşa cum a procedat Liviu Dragnea în cazul lui Valeriu Zgonea. Să ne amintim că Valeriu Zgonea s-a ţinut de scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor atât de strâns încât nu s-a dat dus nici atunci când îl trăgeau de picioare Dragnea cu Ponta şi Băsescu la un loc.

Contrar asigurărilor date de Dăncilă, neîncrederea îi face pe pesediştii din Olt să se solidarizeze în jurul lui Paul Stănescu astfel încât asistăm la situaţia bizară în care Viorica Dăncilă afirma că nu îi va face nimic lui Stănescu, iar pesediştii ţipă că nu cumva să îi facă ceva.

Liderii PSD Olt s-au adunat ieri, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, la convocarea preşedintelui CJ Marius Oprescu, pentru a acorda un vot de susţinere lui Paul Stănescu.

Social-democraţii olteni au pus capăt oricăror speculaţii şi jocuri politice de la Bucureşti, înaintea moţiunii de cenzură, votând aproape în unanimitate ca Paul Stănescu să rămână preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

În euforia "victoriei de etapă", oltenii au anunţat că îl susţin pe Stănescu cu 153 de voturi, din... 152 de membri prezenţi.

Ulterior şi-au revenit: nu, este invers, 152, din 153 de membri prezenţi la şedinţă, au votat pentru actualul lider al PSD Olt.

Conform comunicatului emis în urma votului, acesta a fost necesar deoarece au fost propagate în spaţiul public zvonuri privind o eventuală înlăturare a lui Paul Stănescu din fruntea Organizaţiei Judeţene Olt. Conform documentului, Stănescu nu va vota în favoarea moţiunii de cenzură.

El a primit un vot masiv de încredere de la primari, viceprimari, parlamentari, consilieri judeţeni şi locali şi preşedinţi de organizaţii locale din PSD Olt.

Curios este că, în finalul comunicatului de presă semnat de Marius Oprescu, preşedintele executiv al PSD Olt şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, se arată că persoanele care doresc preluarea conducerii PSD Olt, o pot face doar statutar şi democratic şi sunt invitate să candideze în cadrul Conferinţei Judeţene de Alegeri.

Să ne lămurim.

La începutul comunicatului, Oprescu vorbeşte despre zvonuri de înlăturare, după care la final se referă la persoane care doresc preluarea şefiei PSD Olt.

Reiese că, de fapt, zvonurile sunt informaţii reale, aşa cum ne-au comunicat surse din interiorul filialei social-democrate din Olt şi că, de la Bucureşti, Viorica Dăncilă a dat semnalul înlocuirii lui Paul Stănescu, pentru care ar fi găsit şi un înlocuitor, ca interimar.

Acesta ar fi nimeni altul decât secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

Unul dintre participanţii la şedinţa de ieri ne-a spus:

"Viorica Dăncilă a încercat o manevră. A convocat la Bucureşti şase primari social-democraţi din judeţul nostru, cărora le-a aprobat finanţarea unor proiecte, încercând astfel să îi cumpere de partea sa. Premierul li s-a plâns celor şase de atitudinea lui Paul Stănescu şi ar fi spus că liderul PSD Olt ar fi înclinat să voteze pentru căderea guvernului. Cei şase primari au fost la şedinţă şi au relatat aceste lucruri şi cum a decurs întâlnirea de la Bucureşti cu Dăncilă. Ei consideră că preşedintele PSD a încercat să le întindă o capcană şi să iniţieze debarcarea lui Paul Stănescu prin intermediul lor. Pasul următor ar fi numirea lui Mihai Fifor ca preşedinte interimar al PSD Olt. Aceste informaţii au fost transmise şi lui Paul Stănescu, dar el nu crede că premierul vrea înlăturarea lui de la şefia PSD Olt, deşi a avut mai multe conflicte cu Viorica Dăncilă în ultimul an".

Sursa citată susţine că Dăncilă doreşte înlăturarea lui Paul Stănescu, deoarece acesta s-a aflat în conflict şi cu Liviu Dragnea şi nu a susţinut decizia premierului de a candida pentru funcţia de preşedinte al României şi nici nu a susţinut-o la Congres pe Viorica Dăncilă pentru preluarea şefiei PSD. Mai mult, se pare că Dăncilă a fost informată că Stănescu ar dori să preia şefia PSD, dacă actualul preşedinte social-democrat va pierde alegerile prezidenţiale.

Se vehiculează că şedinţa de ieri de la PSD Olt a avut loc fără informarea, în prealabil, a preşedintelui organizaţiei judeţene, Paul Stănescu.

Aleşii locali au recurs la această metodă pentru că se tem că la Bucureşti se va lua măsura îndepărtării lui Paul Stănescu, imediat după votul la moţiunea de cenzură.

Un alt participant la şedinţa de ieri ne-a spus: "Toate manevrele sunt puse la cale de Darius Vâlcov şi de fostul deputat PDL de Olt, Nicolae Stan. Noi nu avem nicio putere. Dar, pe această cale, o avertizăm pe Viorica Dăncilă că, dacă va lua vreo măsură împotriva lui Paul Stănescu, se va trezi la Bucureşti, la şedinţa următoare a Comitetului Executiv Naţional, cu toţi aleşii locali, judeţeni şi naţionali ai PSD Olt şi cu o mare parte dintre membrii filialei judeţene".

Ameninţarea filialei judeţene PSD Olt vine în contextul în care, mâine, intrăm oficial în campania pentru alegerile prezidenţiale al căror prim tur va avea loc la 10 noiembrie.

Se pare că, din această cauză, Viorica Dăncilă va fi nevoită să facă un pas înapoi din faţa lui Paul Stănescu, indiferent de rezultatul votului privind moţiunea de cenzură, pentru a nu pune în pericol derularea campaniei electorale în judeţul Olt.

La ultimele alegeri, judeţul Olt a adus foarte multe voturi pentru PSD la nivel naţional, fiind devansat doar de organizaţia judeţeană social-democrată de la Teleorman.

Contactat de Ziarul BURSA, Paul Stănescu a declarat că refuză să comenteze "chestiuni care ţin de bucătăria politică internă a PSD".

ÎN PREAJMA MOŢIUNII,

Noi fonduri promise primarilor social-democraţi

Viorica Dăncilă măreşte miza votului privind moţiunea de cenzură. Pentru a fi sigură că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva moţiunii, se pare că şefa Guvernului a decis să pună presiune asupra acestora prin intermediul aleşilor locali. Astfel, în afara rectificării bugetare de 1,7 miliarde lei în favoarea primăriilor ce ar urma să fie aprobată vineri de guvern, Comisia Naţională de Prognoză a publicat, ieri, lista celor 469 de proiecte aprobate pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Din lista proiectelor, majoritatea de modernizat uliţe şi drumuri locale, se remarcă sumele uriaşe alocate către trei consilii judeţene controlate de baroni PSD. Şi Primăria Generală a Capitalei, condusă de Gabriela Firea (PSD), primeşte 104 milioane de lei, la fel ca o mulţime de comune din Teleorman şi Olt, cunoscute ca fiefuri ale social-democraţilor.

Suma totală a valorii celor 469 de proiecte este de 7,36 miliarde de lei.

În urmă cu o lună, Guvernul şi Comisia Naţională de Prognoză au mai aprobat o tranşă de 116 proiecte, în valoare de circa 2,3 miliarde de lei.

Acum, Consiliul Judeţean Neamţ, condus de Ionel Arsene, ar urma să primească 521,9 milioane de lei pentru "Proiect integrat modernizare, consolidare şi reabilitare drumuri şi poduri judeţene, obiective ce asigură conectarea la reţeaua TEN-T judeţul Neamţ".

Consiliul Judeţean Maramureş, condus de social-democratul Gabriel Zetea, va primi 102 milioane de lei pentru "Covoare asfaltice pe reţeaua de drumuri judeţene", în timp ce Consiliul Judeţean Dolj, condus de Ion Prioteasa, ar urma să încaseze 62,4 milioane de lei pentru "lucrări de întreţinere pe DJ641, limită judeţ Olt-Albeşti (DN65F)".

Municipiul Bucureşti, condus de Gabriela Firea, ar urma să primească de la bugetul de stat o finanţare de 104 milioane de lei pentru proiectul "Penetraţie şi racord Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti- Piteşti".

Municipiul Buzău, condus de social-democratul Constantin Toma, va primi 150 milioane de lei pentru lucrări întreţinere infrastructură de transport, în timp ce municipiul Alexandria (Teleorman), condus de primarul Victor Drăguşin va încasa 44,6 milioane de lei, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente a infrastructurii rutiere şi pietonale.

În judeţul Ilfov, oraşul Snagov, condus de Marian Oancea (PSD), va fi finanţat cu 172 de milioane de lei pentru extinderea reţelei de canalizare şi mărirea capacităţii staţiei de epurare şi extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă.

Curios este că pentru majoritatea lucrărilor ce vor fi finanţate din bugetul de stat de guvernul Dăncilă, există fonduri europene nerambursabile. Acţiunea celor de la Comisia Naţională de Prognoză, a membrilor Guvernului şi a primarilor PSD arată încă o dată că aceştia nu sunt interesaţi de accesarea fondurilor europene, de depunerea de proiecte la Comisia Europeană, ci urmăresc îndatorarea bugetului public cu lucrări de infrastructură. (G.M.)

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Articol din transee! Bravo Bursa! Aveti corespondent de razboi? Sa-si puna casca de protectie ca la furie, Dancila arunca cu ce apuca. Zilele trecute i-a aruncat in cap lui Olguta Vasilescu un copan de pui mancat pe jumatate. Manta a inteles ca i-a scos cuiul si a strigat: "Grenada!" A fost prea tarziu, copanul a explodat. Se duce dracului PSD. Cat de proasta trebuie sa fii ca sa faci asemenea tevatura cu un judet intreg, inainte de motiunea de cenzura?! Si nu orice judet...

    1. Crucea mami lor de banditi, trebuie pusi toti la zid ca pe Ceasca

    Astia de la PSD "lucreaza" numai in haita.

    Haita mare = partidul care la randul lui este format din haitele mici, judetene, conduse de baronii locali. 

    Problema este ca toate haitele astea flamande trebuie hranite cu contracte si bani de la bugete, adica de noi toti.

    Muncim din greu ca sa hranim animalele astea! 

    1. Toate partidele sunt la fel. In fiecare tara. Acolo unde ciolanul e mai mare, lupta e mai acerba. Cu siguranta ca nu e un lucru bun. Dar nu este o chestie tipica PSD sau romaneasca. Nu vreau sa stiu ce manevre sunt la americani, chinezi, nemti etc.

      Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, şi-a “instalat” fiul ca preşedinte al companiei de stat IAR Braşov, una dintre cele mai performante acţiuni de la bursă.

    Bursa ne-ati putea lamuri cu motivul "dezertarii" lui Preda si Arcas?

    1. In cazul sibianului Arcaş ar putea fi de vină disputele cu Viorica Dăncilă privind filiala judeţeană din fieful lui Klaus Iohannis şi faptul că, deşi acesta şi-a dorit într-o perioadă să devină şeful comisiei de apărare din Senat, nu a fost susţinut de PSD pentru această funcţie. Abţinerea lui s-a vrut practic un fel de pisică arătată premierului. Despre Cosmin Preda, acesta provine din filiala controlată de Olguţa Vasilescu şi soţul ei, Claudiu Manda.Sper că nu aţi uitat că Olguţa Vasilescu a rămas fără funcţia de ministru al Muncii, fără a apuca să pună în vigoare legea pensiilor, tocmai din cauza Vioricăi Dăncilă care a dorit să o mute la un alt minister. Numai că Iohannis a refuzat toate nominalizările în privinţa Olguţei, iar şefa de facto a filialei PSD Dolj s-a trezit peste noapte că i-a fost luat fotoliul de ministru şi dat lui Marius Budăi. Aceste lucruri nu sunt uitate de Olguţa şi nici de colegii ei din Dolj, printre cares e numără şi Cosmin Preda.

      Să se facă liniste! Bursa doarme (iarasi).

      Odihneasca-se in pace. 

      Asta, in loc de multumesc, nu se cheama nesimtire?

      Dacă ai fi citit cu atenție titlul răspunsului ai fi văzut că este vorba despre posibile motive sau cauze. Fără certitudinea că ar fi așa. Despre cancanisme, dacă te referi la ele, nu discut. Iar dacă te referi la declarațiile celor doi, nu cred in ele, cum nu cred nici în recentele declarații de susținere ale Vioricai și Guvernului din partea lui Paul Stănescu.

      Mea culpa.Scuze; in graba am omis raspunsul.

      Mulțumiri, chiar dacă sunt tardive.

    De aceasta mituire nu se sesizeaza nici un procuror ?

    1. Raspunsul este ca infractorii ajunsi la conducerea tarii au reusit sa destructureze Justitia. Nu avem procurori sefi la nivel central si ministru al Justitiei decit interimari, presedinte al ICCJ a ajuns un corb clocit de PSD, CCR la fel, procurorii fug care incotro, ce mai, in general jale mare.

      Infractorii n-au nevoie de o Justitie puternica si independenta si deocamdata si-au atin telul.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb