Omar Hayssam, trimis în judecată

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 5 iulie 2005

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Parchetului de pe lîn-gă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a lui Omar Hayssam, pentru comiterea infracţiunilor de crimă organizată şi bancrută frauduloasă. În rechizitoriul din 1 iulie, dat ieri publicităţii, reprezentanţii Parchetului nu vorbesc, însă, despre acuzaţiile de terorism în cazul ziariştilor români răpiţi în Irak.

Omar Hayssam, împreună cu alţi membri din conducerea firmelor ce aparţin acestuia, a planificat şi coordonat acţiunile desfăşurate de grup, a dat dis-poziţii atît generale, cît şi cu caracter concret, cu privire la activităţile desfăşurate deopotrivă de societăţi cu existenţă reală, dar şi de firme interpuse cu caracter evazionist, menţionează un comunicat al Parchetului.

Calitatea de lider a lui Omar Hayssam rezultă şi din titulatura pe care o afişa, de preşedinte al grupului de firme "Manhattan", menţionată inclusiv pe cărţile de vizită pe care le prezenta partenerilor de afaceri, menţionează reprezentanţii Parchetului. Aceştia spun că principalul "locotenent" al lui Hayssam era Omar Mohamad (fratele lui Hayssam), care a părăsit teritoriul ţării în data de 1 noiembrie 2004. Omar Mohamad asigura în mod obişnuit transpunerea în practică a ordinelor şi răspundea de desfăşurarea activităţilor concrete ale mai multor firme controlate de omul de afaceri sirian. Totodată, Mohamad se ocupa şi de organizarea persoanelor executante din grup care aveau drept sarcină înfiinţarea de societăţi comerciale, administrarea aces-tora, reprezentarea societăţilor în relaţiile cu băncile, negocierea şi semnarea contractelor.

Omar Hayssam este arestat în prezent şi are alte mandate de reţinere în două dosare penale. Măsura arestării controversatului om de afaceri urmează să expire joi, 7 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb