Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat prime brute subscrise în sumă de 857,89 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului, conform standardelor IFRS, sumă cu 6,6% sub nivelul din perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al companiei.
Profitul brut înregistrat, în primele trei trimestre ale anului, a urcat la 41,14 milioane de lei, cu 18,63% faţă de ianuarie - septembrie 2008.
Ponderea cea mai mare în portofoliul companiei, de 81,50%, o deţin, ca şi până acum, asigurările auto. Asigurările Casco au scăzut cu 2% faţă de sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, atingând valoarea de 482,87 milioane de lei.
Pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 216,32 milioane de lei, cu 3,31% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.
Atât asigurările RCA, cât şi cele Casco, au înregistrat creşteri importante la valoarea daunelor - de 54,89% la Casco şi de 47,18% la RCA, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008.
Pentru asigurările de tip Property (ramura asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale), valoarea primelor brute subscrise a fost de 112,59 milioane lei, cu 5,29% mai puţin decât în perioada similară a anului anterior.
Pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă generală, s-a înregistrat o creştere de 24,79%, ajungându-se la o valoare a primelor brute subscrise de 13,11 milioane de lei.
O creştere importantă, de 20,59%, a fost înregistrată pe ramura asigurărilor de bunuri în tranzit (Cargo), valoarea primelor brute subscrise ajungând la 7,55 milioane de lei.
De asemenea, şi asigurările de mijloace de transport aeriene au crescut în această perioadă, cu 5%, până la valoarea de 4,31 milioane de lei.
Daunele plătite au avut, însă, o evoluţie puternic ascendentă, atingând valoarea de 689,57 milioane lei, cu 41,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2008. Potrivit companiei, această creştere a despăgubirilor plătite a fost provocată, pe de o parte, de eforturile companiei de a reduce durata de soluţionare a daunelor, care a determinat un volum mai mare de daune plătite într-un timp mai scurt, şi, pe de altă parte, de impactul deprecierii monedei naţionale în raport cu euro