OMNIASIG a plătit în 2022 peste 47 milioane lei pentru cele aprox. 170.000 dosare de daună

A.F.
Miscellanea / 9 mai 2023

OMNIASIG a plătit în 2022 peste 47 milioane lei pentru cele aprox. 170.000 dosare de daună

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit peste 47 milioane lei în 2022 pentru cele aprox. 170.000 dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate. Imagistica, medicina de laborator, recuperarea medicală, ginecologia şi ORL au fost cele cinci specialităţi medicale cel mai des accesate de asiguraţi în baza asigurării OMNI+, conform unui comunicat remis redacţiei. Compania a observat un interes în creştere şi pentru consultaţii de psihologie şi nutriţie. Media de vârstă a persoanelor asigurate care au utilizat beneficiile asigurărilor de sănătate în cursul anului 2022 a fost de 38 de ani, atât în ceea ce priveşte bărbaţii, cât şi femeile.

Conform comunicatului, aproximativ 300.000 de servicii medicale au fost acoperite de OMNIASIG în 2022 prin intermediul asigurării de sănătate OMNI+, ceea ce reprezintă în medie 1.000 de servicii medicale pe zi pentru cei peste 36.000 asiguraţi. Este o creştere puternică a accesării serviciilor medicale, care se datorează interesului mult mai mare al românilor faţă de propria sănătate, conform unui raport UNSAR, realizat în 2022. Potrivit studiului, 39% dintre români sunt interesaţi de asigurările de sănătate, proporţia celor dispuşi să plătească pentru a beneficia de servicii de calitate crescând în medie cu peste trei puncte procentuale.

Asiguraţii OMNIASIG au ales preponderent serviciile celor peste 1.200 de clinici partenere din toată ţara, asigurarea de sănătate OMNI+ având un procent de accesare în cadrul acestor clinici de 75%, în sistem de decontare directă, proces prin care asiguratul nu plăteşte respectivele servicii medicale efectuate, acestea fiind plătite de OMNIASIG direct furnizorului medical. Asiguraţii au ales în procent de 25% sistemul de rambursare a serviciilor medicale, accesând astfel oricare clinică dorită din România, ulterior OMNIASIG decontând respectiva valoare în contul asiguratului, conform planului de acoperiri existent în poliţă. Timpul mediu pentru efectuarea plăţilor prin rambursare a fost de 6 zile lucrătoare, de la avizarea iniţială. Totodată, şi reprezentanţii OMNIASIG din call center au fost foarte prompţi în preluarea apelurilor, iar timpul mediu de răspuns la solicitările asiguraţilor a fost de 21 de secunde.

Oraşele cu cel mai mare număr de persoane care au beneficiat de avantajele asigurării de sănătate sunt Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Cluj.

Femeile au accesat asigurarea de sănătate mai frecvent decât bărbaţii în tot anul 2022, cu o medie a accesărilor de 5,6, comparativ cu 4,4 bărbaţii. Nu au fost observate diferenţe semnificative în media accesărilor pentru angajaţii asiguraţi prin poliţa OMNI+ şi membrii de familie ai acestora. Cele mai mari frecvenţe de accesare au fost înregistrate în rândul angajaţilor din industriile IT, inginerie şi industria financiară.

OMNIASIG urmăreşte în mod constant să ofere clienţilor săi servicii prompte şi de înaltă calitate, astfel că rezultatul Net Promoter Score (NPS), acordat conform evaluării asiguraţilor noştri, pe durata derulării dosarului de daună, a fost de 94,8%.

Asigurarea de sănătate OMNI+ este aliatul oricărui angajator, reprezentând o măsură de siguranţă pentru asigurarea sănătăţii angajaţilor unui business, retenţia acestora, precum şi a continuităţii afacerii, întrucât pachetul de beneficii este un factor important de cuantificare a atractivităţii unui angajator. Prin intermediul poliţei OMNI+, asiguraţii au acces la o gamă largă de servicii medicale, în orice clinică sau spital privat din România, de la cele mai simple consultaţii (în regim normal sau telemedicină), controale, analize de laborator şi investigaţii (inclusiv cele complexe de tip CT, RMN), până la urgenţe medicale, spitalizare, tratamente şi intervenţii chirurgicale, sau acoperiri pentru cazurile medicale complexe, menţionează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb