OMS avertizează că variola maimuţei s-ar putea răspândi în timpul verii

G.D.
Miscellanea / 22 mai 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Autorităţile sanitare din Europa, America de Nord şi Australia au început să investigheze un focar de variolă a maimuţei, ridicând îngrijorarea că un focar mai amplu al infecţiei virale ar putea fi în curs de desfăşurare în Vest, relatează ZeroHedge.

Variola maimuţă este o boală virală de obicei endemică în Africa centrală şi de vest, dar de la începutul lunii mai, zeci de cazuri confirmate au fost raportate în mai multe ţări din afara continentului. Multe alte cazuri suspecte sunt investigate.

În momentul în care scrie, Nicholas Dolinger de la The Epoch Times raportează că variola maimuţelor a fost raportată în 13 ţări : Australia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Suedia, Regatul Unit, Israel, Belgia, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii. . Dintre acestea, Portugalia, Spania şi Marea Britanie au confirmat cel mai mare număr de cazuri, celelalte având cazuri confirmate doar cu o singură cifră.

Europa ar trebui să se aştepte la un val de cazuri de variolă a maimuţelor în următoarele luni, potrivit Hans Kluge, cel mai înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe continent.

"Pe măsură ce intrăm în sezonul de vară... cu adunări în masă, festivaluri şi petreceri, sunt îngrijorat de faptul că transmiterea [variola maimuţei] s-ar putea accelera", a spus Kluge vineri.

Numărul persoanelor infectate ar putea creşte, deoarece "cazurile detectate în prezent se numără printre cele care se angajează în activitate sexuală", iar mulţi nu recunosc simptomele, a adăugat el.

Răspândirea actuală a virusului în Europa de Vest este "atipică", deoarece anterior era limitată mai ales în Africa centrală şi de vest, a adăugat directorul regional al OMS pentru Europa.

"Toate cazurile recente, cu excepţia unuia, nu au un istoric relevant de călătorie în zonele în care variola maimuţelor este endemică", a spus Kluge.

Preocupările lui Kluge au fost împărtăşite de consilierul medical şef al Agenţiei pentru Securitate a Sănătăţii din Regatul Unit, Susan Hopkins, care a spus că se aşteaptă ca "această creştere să continue în zilele următoare şi ca mai multe cazuri să fie identificate în comunitatea mai largă".

CDC a remarcat că, în cazul Regatului Unit, a existat un "grup de cazuri grupate temporar, care implică patru persoane care se autoidentifică drept homosexuali, bisexuali sau bărbaţi care fac sex cu bărbaţi".

"Unele dovezi sugerează că cazurile dintre [bărbaţi care fac sex cu bărbaţi] pot fi legate epidemiologic; pacienţii din acest grup au fost identificaţi la clinici de sănătate sexuală", se arată în comunicat. "Aceasta este o investigaţie în evoluţie, iar autorităţile de sănătate publică speră să afle mai multe despre căile de expunere în zilele următoare."

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a emis vineri un aviz prin care le cere medicilor din Statele Unite să fie atenţi la variola maimuţelor .

CDC le cere medicilor "să fie vigilenţi la erupţia caracteristică asociată cu variola maimuţei" şi descrie erupţia cutanată ca implicând "vezicule sau pustule care sunt adânci, ferme sau dure şi bine circumscrise", adăugând că leziunile "pot ombilica". sau devin confluente şi progresează în timp spre cruste."

"Leziunile pot fi diseminate sau localizate numai pe zona genitală sau perianală", a mai spus CDC în avizul său .

"Unii pacienţi pot prezenta proctită, iar boala lor ar putea fi confundată clinic cu o infecţie cu transmitere sexuală (ITS), cum ar fi sifilisul sau herpesul, sau cu infecţia cu virusul varicela zoster", adaugă agenţia.

Proctita este o inflamaţie a mucoasei rectului şi poate provoca dureri rectale, diaree, sângerare şi secreţii.

Pe 18 mai, administraţia Biden a plasat o comandă pentru milioane de doze dintr-un vaccin destinat să protejeze împotriva variolei maimuţei de la Bavarian Nordic, o companie de biotehnologie cu sediul în Danemarca. Vaccinul este aprobat sub denumirea de Jynneos în Statele Unite, disponibil pentru cei cu risc crescut de variola maimuţei.

Mimi Nguyen Ly scrie la The Epoch Times că, potrivit CDC, deoarece virusul variolei maimuţei este legat de virusul care provoacă variola, vaccinul poate proteja oamenii de a se îmbolnăvi de variola.

"Datele anterioare din Africa sugerează că vaccinul împotriva variolei este eficient în proporţie de cel puţin 85 [la sută] în prevenirea variolei maimuţelor", a declarat CDC .

"Eficacitatea [Jynneos] împotriva variolei maimuţelor a fost concluzionată dintr-un studiu clinic privind imunogenitatea Jynneos şi datele de eficacitate din studiile pe animale.

"Vaccinurile împotriva variolei maimuţei sunt eficiente în protejarea oamenilor împotriva virusul atunci când sunt administrate înainte de expunerea la acesta. Experţii cred, de asemenea, că vaccinarea după o expunere la variola maimuţei poate ajuta la prevenirea bolii sau o poate reduce gravitatea. "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb