Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă ţările să retesteze pneumonii suspecte de la finalul anului trecut, deoarece ar putea descoperi cazuri timpurii de COVID-19.
Managerul Institutului Victor Babeş din Bucureşti, Emilian Imbri, a declarat la Digi24 că în ultimele luni ale anului trecut în România a fost sezon de gripă, că analizele indicau virusul gripal. Accidental, printre cazurile de gripă, e posibil să fi circulat şi coronavirus, a spus Imbri.
Îndemnul OMS vine după ce un doctor din Franţa a confirmat o infectare cu noul coronavirus din decembrie, cu o lună mai devreme decât primul caz oficial. Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus că informaţia nu este surprinzătoare.
Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS: "Ar fi grozav dacă toate ţările care au avut cazuri suspecte de pneumonii în ultimele luni, fie decembrie, fie noiembrie, le-ar verifica pentru COVID-19. Nu este surprinzător, deoarece primele cazuri de COVID-19 au avut simptome de la începutul lunii decembrie, aşa că este posibil ca oameni infectaţi din Wuhan să fi călătorit atunci şi în alte ţări".
Ieri, Agenţia de Sănătate Publică a Suediei, care coordonează răspunsul la pandemie, a spus că a identificat un caz încă din noiembrie.
China ar fi ştiut încă de la mijlocul lunii noiembrie că un nou coronavirus circulă prin Wuhan, dar a ascuns informaţia, a scris presa internaţională care citează un raport prezentat liderilor comunişti de la Beijing.
Emilian Imbri, managerul Institutului "Victor Babeş" din Bucureşti a explicat la Digi24 că la finalul anului trecut, în România, a fost epidemie de gripă sezonieră şi că asta au scos în evidenţă testele făcute atunci.
"A fost epidemie de gripă sezonieră, testele făcute au scos în evidenţă virusul care circula atunci în România. Atunci noi nu gândeam că există altă formă de virus, nu aveam nici kiturile respective pentru a identifica o altă formă de virus.
E posibil ca printre gripele respective să fi circulat şi COVID, dar asta doar accidental, pentru că, altfel, s-ar fi extins şi ar fi avut fenomenele pe care le are acum, cu o mortalitate mult mai mare.
Nu sunt virusolog, dar, logica medicală mă face să afirm asta", a spus Imbri.
Emilian Imbri a subliniat că dacă vor fi emise recomandări, probabil va fi şi o metodologie după care să se facă retestarea, vor fi reluate fişele de observaţie cu simptomatologie. Acolo unde există probe de la bolnavii de atunci se mai pot face retroactiv nişte teste, a adăugat managerul medical.
Potrivit acestuia, virusul nu va mai pleca niciodată, se va adăuga grupei mari de virusuri care circulă şi vom trăi cu el.
"Cum putem scăpa? Câştigând imunitate sau dacă ai un vaccin", a conchis medicul.
1. Terorismu mediatic intra din noua in scena
(mesaj trimis de Cristian în data de 06.05.2020, 12:35)
Pentru ca marile trusturi de presa n-au reusit sa demonteze teza ca virusul a fost creat in laborator pentru decimarea populatiei globului si instaurarea unui guvern mondial (90% din populatia lumii crede cu tarie acest lucru), acu a iesit la iveala o teza noua cum ca virusul circula in 2019, cu mult inainte sa apara primele cazuri in Wuhan, China.
Binenteles este o teza indoielnica.. desi virusul ar fi putut circula nedetectat tot anul 2019 (nimeni nu a testat cu seriozitate) asta NU exclude ca SARS-Cov2 sa fie totusi un produs de laborator creat in scopuri bio-teoriste globale chiar de catre baietii care conduc trusturile de presa care ne deziformeaza masiv in aceste zile. Iar.. daca virusul a circulat nedetectat in 2019, se pune problema de ce nu a infectat masiv populatia globului. Artizanii dezinformarii au o teorie si pentru asta – ni se spune ca virusul a evoluat spontan in virulenta in numai un an..
Binenteles astea sunt povesti .. Ce sa-ti spun.. virusul a circulat cuminte tot anul 2019 dar a ajuns la apogeul virulentei spre sfarsitul anului.
Priviti cu maxima neincredere tot ce vantura presa “oficiala” in aceasta perioada. Am vazut minciuni sfruntate si manipulari grosolane chiar pe CNN, o parte din ele preluate fara discernamant chiar de BBC si altii.
1.1. CONFUZ SI MANIPULATOR COMENTARIUL TAU (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Misu în data de 06.05.2020, 13:33)
Care 90%? Ai făcut tu un studiu MONDIAL ???? si acum comunci rezultatele?? CEI CARE GÂNDESC CA TINE SUNT 0,0001 %..
1.2. Nu pot pune linkuri (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 06.05.2020, 15:37)
Îmi pare rau că nu pot pune linkuri sa vă demonstrez ipocrizia americana. Dar puteți căuta pe net:
New pathogen research rules: Gain of function, loss of clarity
Why US outsourced bat virus research to Wuhan?
2. opinie
(mesaj trimis de anonim în data de 06.05.2020, 12:54)
Corect, vaccin ! Solutie clara si UNICA.
Dar tocmai cand aveam sperante ....
Ce e aia (ca e cam ca la EBOLA) imunitate dobandita la COVID-19 , povestea aia cu "imunitatea comunitara" , aia de era sa dea in primire bietul Boris si acum fuge de ea ca de dracul?
Cam in cat timp ajungem la "chestia asta" si ce % din populatie mai ramane sa se bucure pe tarasa la o bere ?
Daca apar mutatii (inseamna practic ALT virus sub aceeasi palarie) mai avem "imunitate castigata" sau suntem asa.... ceva mai rezistenti?
In evul mediu unele (putine evident)" personalitati" cu temeri sa fie asasinate prin otravire, serveau o portie de arsenic pe zi , in cantitati din ce in ce mai mari, ca sa aiba" imunitatate castigata" , cam degeba daca serveau alt "produs"...
Sa ne spuna "OMS", ala care ne sfatuia sa nu purtam masti la inceput, depre statistica existenta in rezultatele notabile la "imunitatea castigata" la nivel de natiuni ! Date inregistrate nu vorbe "teoretice"....
Sau e un alt experiment pentru viitorul de aur al umanitatii...
Multa sanantate