Omul de afaceri Ilie Vonica a murit după o presupusă tentativă de suicid

A.C.
Miscellanea / 3 iunie 2014

Omul de afaceri Ilie Vonica, patronul Grupului de firme Polisano, a decedat după o presupusă tentativă de suicid de la vila sa din Sibiu, au declarat pentru presă surse medicale.

Medicul Ilie Vonica ar fi încercat să se sinucidă, astăzi, la Sibiu, în jurul orelor 12:00, el fiind transportat de urgenţă de o ambulanţă SMURD la cel mai nou spital al său, Spitalul European Polisano, potrivit unor surse oficiale.

"Am avut un caz de tentativă de sinucidere. Nu putem spune despre cine e vorba. A fost solicitat SMURD pe la ora 12:20 aproximativ", a menţionat, pentru presă, locotenent Bianca Sabău, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Gestul omului de afaceri sibian vine la scurt timp după ce soţia acestuia a fost arestată, fiind implicată în scandalul reţetelor false.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe data de 21 mai, arestarea preventivă pentru 30 de zile a nouă persoane, printre care se află şi trei medici de la Spitalul Fundeni, acuzate în dosarul reţetelor false cu medicamente oncologice.

De asemenea, au primit mandate de arestare două diriginte de farmacii şi patru persoane care ar fi intermediat achiziţiile de medicamente de la firme fantomă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 20 mai, procurorii au efectuat 26 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Sibiu şi Dolj la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice, printre care şi la Spitalul Fundeni.

În cauză, procurorii au început urmărirea penală faţă de 10 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă că suspecţii au creat circuite economice şi financiare fictive cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani rezultate din activitatea infracţională şi de a denatura plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul produs bugetului de stat, reprezentând TVA şi impozit pe profit, se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei.

Astfel, reprezentanţii unei societăţi ce deţine un lanţ de farmacii au înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi cu un comportament de tip fantomă.

În baza a circa 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de 3 medici de specialitate pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de medicamentele astfel prescrise, reprezentanţii societăţii în cauză au decontat fraudulos la CASMB suma de circa 8,3 milioane de lei.

Sumele de bani obţinute au fost spălate printr-un circuit financiar fictiv, finalizat cu retragerea în numerar şi însuşirea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb