Omul de afaceri Ovidiu Tender, audiat din nou la DNA

Alexandru Costea
Anticorupţie / 3 februarie 2015

Actualizare 18:39 DNA: Procurorul de şedinţă DIICOT din dosarul Rafo-Carom, audiat în cazul denunţului lui Tender

Procurorul DIICOT care a susţinut în instanţă acuzaţiile din dosarul Rafo-Carom în care este vizat Ovidiu Tender a fost audiat astăzi la DNA, în cazul denunţului omului de afaceri faţă de Alina Bica şi de fostul consilier al acesteia, Florentin Mihăilescu, din cauza unor neconcordanţe în declaraţii, transmit surse din presă.

Ovidiu Tender s-a prezentat astăzi la DNA, chemat pentru lămuriri suplimentare în legătură cu denunţul său împotriva fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. La ieşirea din DNA, avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a declarat că, din cauza unor neconcordanţe în declaraţii, procurorii l-au chemat la auderi pe Ovidiu Tender, pe clienta sa, pe Florentin Mihăilescu, precum şi pe procurorul de şedinţă care a susţinut acuzaţiile aduse lui Tender de către DIICOT în dosarul Rafo-Carom.

Laura Voicu nu a dorit să dea detalii despre declaraţiile celor audiaţi, afirmând doar că acestea prezintă neconcordanţe şi că denunţul lui Ovidiu Tender nu se leagă cu altă probă obţinută de anchetatori până în prezent.

Ieşind de la DNA, Ovidiu Tender a spus că a dat o nouă declaraţie, fără să ofere detalii.

(Valentin Busuioc)

---

Omul de afaceri Ovidiu Tender a venit şi azi la DNA, pentu a da declaraţii atât în dosarul în care a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, cât şi în cazul plâgerii sale vizând faptul că ar fi fost înşelat la cumpărarea unui avion, potrivit surselor din presă.

Ovidiu Tender a ajuns la sediul DNA cu puţin timp înaintea orei 15:00 şi nu a făcut la intrare nicio declaraţie.

Surse judiciare au declarat pentru presă că omul de afaceri urmează să ofere anchetatorilor lămuriri privind denunţul pe care l-a făcut împotriva Alinei bica.

De asemenea Tender urmează să facă mai multe declaraţii lămuritoare, privind plângerea pe care a făcut-o în 2010 potrivit căreia ar fi fost înşelat de o firmă de la care a dorit să cumpere un avion.

Tender a făcut plângerea în cursul anului 2010 la Parchetul instanţei supreme, reclamând faptul că a încheiat cu societatea Toyo Motor şi cu alte persoane private un contract de leasing ce avea ca obiect cumpărarea unui avion. Valoarea contractului a fost de 15 milioane de dolari, sumă din care s-ar fi achitat mai mult de jumătate din bani. Potrivit plângerii, Ovidiu Tender nu ar fi primit avionul pentru care a plătit mai bine de opt milioane de dolari. Avionul ar fi fost adus în ţară la scurt timp după încheierea contractului, dar, din cauza faptului că nu s-au făcut documentele de transport şi de înregistrare la Registrul Aviaţiei, "avionul a plecat". Dosarul a ajuns între timp la DNA.

Tender a fost audiat şi ieri, la DNA, el precizând atunci că a venit în cazul furtului avionului şi că nu a fost chemat pentru a da declaraţii după ce a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, dar că se bucură de arestarea acesteia.

"Mi s-a furat un avion în urmă cu câţiva ani, am făcut un denunţ penal şi am venit să continuăm investigaţia. Mi l-a luat vânzătorul american. Un vânzător american, având piloţii lui, mi l-a luat înapoi şi nu a mai dat niciun semn de viaţă. Sub pretextul că îl duce la o verificare tehnică, mi l-a luat", a spus Tender, la ieşirea de la DNA.

Întrebat dacă a dat declaraţii în dosarul în care a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica, Ovidiu Tender a spus că nu a fost citat în această cauză.

Întrebat dacă i-a cerut Alinei Bica să îl ajute să scape de pedeapsă, Tender a răspuns: "Dumneaei s-a oferit să mă aresteze, dacă vă duceţi bine aminte".

Întrebat dacă i-a dat mită Alinei Bica, prin intermediari, Ovidiu Tender a răspuns: "Nu, nu, este o greşeală".

Alina Bica este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată, printre altele că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

În acest dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis sâmbătă mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, Dorin Cocoş, fiul său Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Florentin Mihăilescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb