OMV Petrom se alătură Academiei de Sustenabilitate

F.D.
Piaţa de Capital / 26 octombrie 2023

OMV Petrom se alătură Academiei de Sustenabilitate

OMV Petrom este noul partener al Academiei de Sustenabilitate, prima platformă socială şi de educaţie în domeniul sustenabilităţii dedicată microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din România, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, pentru că educaţia este primul pas spre schimbare, OMV Petrom sprijină demersurile Academiei de Sustenabilitate, iniţiativă lansată anul acesta în luna mai de către Social Innovation Solutions. OMV Petrom este prima companie din industria energetică românească care a publicat un raport de sustenabilitate de sine stătător în 2012. Astăzi sustenabilitatea este pe deplin încorporată în strategia de afaceri, cu accent pe tranziţia către afaceri cu emisii reduse de carbon, operaţiuni responsabile, inovare & digitalizarea şi susţinerea oamenilor şi a comunităţilor.

Academia de Sustenabilitate pregăteşte IMM-urile să se adapteze, să adopte şi să valorifice tendinţele din lumea sustenabilităţii, care pot avea un impact pozitiv atât asupra business-ului lor, cât şi asupra comunităţii în care activează. IMM-urile au acces la întregul conţinut educativ, complet gratuit după ce îşi creează contul pe www.academia-de-sustenabilitate.ro. Cursurile din platformă includ 11 module de învăţare şi un mic dicţionar din lumea sustenabilităţii. Pe lângă acestea, participanţii au ocazia de a se alătura unei comunităţi de profesionişti şi antreprenori din domeniul sustenabilităţii, de a colabora şi împărtăşi bune practici şi provocări.

Alina Petrescu, Director Comunicare şi Sustenabilitate, OMV Petrom: "Ne bucurăm să susţinem Academia de Sustenabilitate şi să sprijinim astfel IMM-urile româneşti în parcursul lor spre cerinţele viitorului. Suntem conştienţi că e important ca sustenabilitatea să fie integrată în strategia de afaceri şi că partenerii potriviţi pentru a parcurge acest drum împreună sunt esenţiali. Considerăm că IMM-urile au un rol cheie în dezvoltarea sustenabilă a societăţii şi pentru a-şi atinge potenţialul au nevoie de o comunitate prin intermediul căreia să aibă acces la resurse globale, expertiză de calitate şi potenţiali investitori."

În cadrul Academiei de Sustenabilitate, antreprenorii pot învăţa despre atragerea finanţărilor verzi, fiscalitatea adaptată obiectivelor de mediu, inovaţiile şi economia circulară şi cerinţele de raportare din domeniu.

"Întreaga lume, nu doar cea de business, este în continuă schimbare. Afacerile mici şi mijlocii care investesc în sustenabilitate au cea mai mare şansă de adaptare la noile reglementări, noile cerinţe ale investitorilor şi, probabil cel mai important, noile aşteptări ale consumatorilor. Academia de Sustenabilitate aduce împreună resursele, soluţiile şi schimbările de care avem nevoie în societate şi ne bucurăm să avem alături de noi parteneri care au ei înşişi resursele necesare schimbării şi vor să fie parte din soluţie", a spus Ciprian Stănescu, preşedinte Social Innovation Solutions.

Peste 800.000 de IMM-uri generează 50% din cifra de afaceri totală a business-ului românesc, conform datelor Registrului Comerţului. Acestea sunt parte importantă a economiei locale şi trebuie să privească sustenabilitatea ca pe o oportunitate valoroasă pentru afacerea lor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Initiativa OMV PETROM - oare poate fi interpretata si ca reactie la imaginea lor sifonata si la boicotul romanilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb