OMV Petrom se retrage din Georgia

F.D.
Piaţa de Capital / 30 aprilie

OMV Petrom se retrage din Georgia

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom se retrage din Georgia, conform raportului trimestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Perimetrul II de Explorare Offshore din Georgia: s-a decis retragerea din această ţară", se menţionează în raport.

În ceea ce priveşte proiectul Neptun Deep, compania are în plan finalizarea atribuirii principalelor contracte, concentrarea pe activităţile de obţinere a permiselor, demararea lucrărilor de construcţie şi a pregătirilor în vederea forării primei sonde în 2025.

Legat de proiectul Han Asparuh offshore Bulgaria, OMV Petrom subliniază că va continua activitatea de explorare ca operator.

Compania estimează volume totale de vânzări de gaze naturale mai mici faţă de 2023 (2023: 47 TWh), î principal din cauza surselor de aprovizionare reduse. Producţia totală netă de energie electrica este prognozată sa fie mai mare faţă de 2023 (2023: 4,2 TWh), reflectând o revizie mai scurtă ca durată a centralei electrice de la Brazi planificată în T2/24.

Pentru 2024, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al titeiului Brent va fi in jur de 85 dolari pe baril (estimarea anterioara: in jur de 80 dolari /bbl; 2023: 82,6 dolari/bbl).

Valoarea investiţiilor organice se estimează ca va fi în jur de 6,5 miliarde lei în acest an (de la 4,7 miliarde lei în 2023), cu investiţii mai mari faţă de 2023 dedicate in principal proiectului Neptun Deep şi celor cu emisii de carbon reduse şi zero, cu precadere SAF/HVO, energie din surse regenerabile si reteaua de statii de incarcare a vehiculelor electrice (EV).

Investitiile suplimentare pentru proiectele cu emisii de carbon reduse si zero aferente tranzactiilor de achizitii anuntate ar putea duce investitiile totale la aproximativ 8 miliarde lei. "Investitiile necesita un mediu de reglementare şi fiscal previzibil şi stabil", precizează compania.

În Explorare&PRoducţia, investiţiile vor fi de circa 4,7 miliarde lei (2023: 2,6 miliarde lei), din care aproximativ jumătate pentru proiectul Neptun Deep. OMV Petrom plănuieşte forarea a circa 40 de sonde noi şi sidetrack-uri şi realizarea a pana la 500 de reparatii capitale la sonde (2023: 45 de sonde noi si sidetrack-uri şi 497 de reparatii capitale la sonde).

Productia se estimează că va fi peste 106.000 bep/zi (2023: 113.000 bep/zi), luând în considerare faptul că nu se vor efectua vânzări de active.

De asemenea, OMV Petrom are ca ţintă reducerea intensităţii emisiilor de carbon cu 30% până în 2030 faţă de 2019 (2023: scădere de ~11% faţă de 2019).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. frumoasa teapa data de omv austria omv petrom.

    1. Important este ca creste cotatia.

      Nu eficienta financiara este motivul

      Ordinul dat de stăpânire.

      Omv face politica 

      Cat este pierderea?

      UrmeaZa sa aflam si pierderea pe han asparuh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb