OMV şi "Gazprom", în parteneriat pentru producţia şi stocarea gazului în Austria

Alina Toma
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 mai 2007

OMV şi "Gazprom", în parteneriat pentru producţia şi stocarea gazului în Austria

Conducerile companiilor OMV Austria şi "Gazprom" Rusia au anunţat, ieri, că au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea în industria gazului. Cele două grupuri şi-au declarat interesul pentru o colaborare şi mai intensă în ceea ce priveşte Hub-ul Central European din Baumgarten - Austria, precum şi în vederea stocării gazului.

În cadrul Memorandumului, părţile au stabilit ca "Gazprom" să aibă o participaţie la Hub-ul Central European de Gaz, o subsidiară deţinută 100% de "OMV Gas International". Hub-ul de gaz de la Baumgarten este deja unul din cele mai importante trei centre din Europa continentală, producând 7,7 miliarde metri cubi de gaze naturale în 2006 şi 1,3 miliarde metri cubi pe lună, în anul 2007. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, acest volum va fi sporit în viitor.

Alexei Miller, preşedintele "Gazprom", a declarat:

"Avem intenţia ca, prin eforturi comune, să transformăm acest hub de gaz natural în cel mai important centru din Europa continentală. Acordul semnat demonstrează încă o dată că strategia de dezvoltare a corespunde evoluţiei dinamice a sectorului energetic din ţările Uniunii Europene".

Memorandumul de Înţelegere cuprinde, de asemenea, proiecte comune de stocare pentru întărirea poziţiei Hub-ului Central European de Gaz. OMV şi "Gazprom" vor colabora şi în privinţa proiectului OMV pentru o unitate de depozitare situată în apropierea centrului de la Baumgarten şi iau în calcul alte proiecte comune de stocare în ţările învecinate. "Aceste proiecte integrate constituie un reper important în procesul cooperării dintre companiile noastre şi vor contribui considerabil la securitatea furnizării de gaze naturale în Europa", a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general executiv al OMV.

În anul 1968, OMV a devenit prima companie vest-europeană care a finalizat o înţelegere cu fosta Uniune Sovietică. Acest parteneriat, care datează de peste 40 de ani, a fost consolidat în septembrie 2006, prin prelungirea acordurilor de furnizare a gazului natural până în 2027. În total, acordurile au asigurat un volum de aproa­pe 150 miliarde metri cubi de gaze naturale pentru Austria.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb