OMV vinde participaţiunea de 45% în reţeaua de rafinării Bayernoil

F.A.
Internaţional / 19 decembrie 2013

OMV Deutschland GmbH a semnat un acord pentru vânzarea participaţiunii sale de 45% în reţeaua germană de rafinării Bayernoil către Varo Energy B.V., conform unui comunicat de presă.

Pe lângă participaţiunea în reţeaua de rafinării, tranzacţia vizează şi inventarul asociat, centrala de bitum din Großmehring şi activităţile de vânzare angro asociate Bayernoil, menţionează compania.

Gerhard Roiss, CEO al OMV, a declarat: "Această tranzacţie reprezintă un pas important în strategia noastră de a transforma activele din segmentul downstream (rafinare & marketing) cu venituri reduse în active de explorare şi producţie cu venituri ridicate. 2013 a reprezentat anul decisiv, în care am realizat paşi importanţi către atingerea obiectivului de a deveni o companie integrată din domeniul petrolului şi gazelor naturale concentrată pe activităţile de explorare şi producţie. Printre etapele importante parcurse în acest an se numără rezultatele record obţinute în 2012, investiţiile masive în Marea Nordului şi vânzarea mai multor active, pe lângă Bayernoil".

Această vânzare marchează finalizarea procesului de reducere planificată a capacităţii anuale de rafinare a OMV cu 4,6 milioane de tone, la 17,4 milioane de tone prin rafinăriile Schwechat, Burghausen şi Petrobrazi, se mai arată în comunicat.

"Această tranzacţie reprezintă cel mai important pas în realizarea programului de vânzări asumat, care vizează venituri de 1 miliard de euro până la finalul anului 2014, şi ilustrează în mod clar capacitatea noastră de ne atinge obiectivele strategice prioritare. Procesul de optimizare a portofoliului nostru de rafinare şi marketing este în mare parte finalizat. Rezultatul acestuia îl reprezintă o bază de active cu un nivel superior de integrare şi avantaje competitive solide în pieţele noastre principale", a precizat Manfred Leitner, membru al Consiliului de Administraţie, responsabil pentru Sectorul de Rafinare şi Marketing.

Potrivit sursei citate, strategia OMV urmăreşte să optimizeze divizarea capitalului aferent segmentului de Rafinare şi Marketing din portofoliul total. Rafinăria Bayernoil nu este integrată în ceea ce priveşte industria petrochimică şi nu vizează, aşadar, segmentul materialelor plastice, fapt ce a condus la decizia de a o vinde. OMV va continua să opereze trei rafinării: cele din Schwechat (Austria) şi Burghausen (sudul Germaniei), ce au ca activitate producţia integrată de petrochimicale, şi rafinăria Petrobrazi (România), destinată procesării ţiţeiului. Acestea, sunt, aşadar, integrate complet în activităţile din segmentul upstream.

Activităţile cu staţiile de distribuţie carburanţi din Germania rămân un domeniu de activitate important pentru OMV, arată sursa citată. Prin urmare, tranzacţia cu Varo Energy include înţelegeri contractuale pentru aprovizionarea pe mai departe a reţelei de retail a OMV din Germania.

"Este aşteptat ca înţelegerea să se încheie în 2014, aceasta fiind supusă, în special, neexercitării sau renunţării drepturilor de preemţiune a co-acţionarilor şi autorizării controlului fuziunii. Ambele părţi au agreat să nu ofere detalii legate de preţul achiziţiei", mai spune comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb