One United Properties şi Veolia încheie un parteneriat pentru implementarea de soluţii de eficientizare energetică la One Lake Club şi One High District

S.B.
Piaţa de Capital #Construcţii / 19 iunie 2023

One United Properties şi Veolia încheie un parteneriat pentru implementarea de soluţii de eficientizare energetică la One Lake Club şi One High District

One United Properties anunţă continuarea parteneriatului cu Veolia România Soluţii Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania, prin semnarea unui acord de implementare a soluţiilor energetice inovatoare pentru alte două dezvoltări din portofoliul său: One Lake Club şi One High District.

Valoarea investiţiei se ridică la 6,7 milioane de euro. Această iniţiativă face parte din parteneriatul dintre cele două companii anunţat încă de anul trecut, ce prevede ca VRSI să investească capital în implementarea soluţiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor One United Properties.

"Continuăm să dezvoltăm oraşul într-un mod responsabil şi să înglobăm soluţii de ultimă generaţie în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi eficienţa energetică a clădirilor din portofoliul nostru. Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Veolia România Soluţii Integrate ne permite să implementăm soluţii care vor îmbunătăţi şi mai mult parametrii de sustenabilitate aferenţi dezvoltărilor rezidenţiale ale One United Properties, în efortul nostru de a construi comunităţi verzi şi sustenabile, cu energie regenerabilă pentru toţi locatarii. În ultimii ani am observat un interes tot mai crescut al consumatorilor finali pentru dezvoltări sigure şi sustenabile, o conştientizare tot mai pronunţată a importanţei eficienţei energetice, astfel că ne propunem să continuăm investiţiile în sistemele de tip geoexchange în toate dezvoltările rezidenţiale care permit implementarea acestor soluţii", a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

"Suntem mai mult decât încântaţi să extindem parteneriatul nostru strategic cu One United Properties prin proiectarea şi implementarea unuia dintre cele mai inovatoare sisteme de încălzire - răcire pentru parcuri rezidenţiale, şi anume soluţia de tip geoexchange. Este datoria şi responsabilitatea noastră, în calitate de campion al transformării ecologice, să oferim soluţii adecvate pentru decarbonizare şi eficienţă energetică, clienţilor noştri. De fapt, îmbunătăţirea amprentei noastre de mediu şi a clienţilor noştri este esenţială pentru compania noastră şi pentru modelul său economic. Investiţiile alocate pentru implementarea acestor soluţii verzi de încălzire şi răcire sunt de 3,1 milioane de euro pentru One Lake Club şi 3,6 milioane de euro pentru One High District", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Soluţiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantităţi semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau cărbunele, ele funcţionează la un cost mai mic şi sunt mult mai curate. Prin urmare, costurile pentru încălzirea şi răcirea prin intermediul soluţiilor de tip geoexchange sunt mai mici decât cele rezultate din utilizarea soluţiilor tradiţionale, fiind posibilă totodată şi predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung. Prin implementarea soluţiei geoexchange, comparativ cu cea tradiţională, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de maşini/an, având în vedere că un autoturism nou emite cca. 100 g CO2/km şi rulează 10.000 km/an. Astfel, sistemele de tip geoexchange sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător şi cele mai rentabile sisteme de utilizare a spaţiului disponibile. Astfel de soluţii au fost deja implementate în cadrul parteneriatului dintre cele două companii la One Peninsula şi urmează a fi implementate şi la One Lake District.

One Lake Club este o dezvoltare rezidenţială exclusivistă, care propune un concept unic pe piaţa din Bucureşti în acest moment: 7 turnuri situate chiar pe malul Lacului Tei (5 turnuri de 16 etaje şi două de 8 etaje), ceea ce va oferi viitorilor rezidenţi privelişti spectaculoase, redesenând stilul de viaţă urban în apropierea naturii. One Lake Club va reuni un total de peste 700 de apartamente, atât studiouri, cât şi cu unul, două, trei sau patru dormitoare. În plus, dezvoltarea propune şi o colecţie exclusivistă de apartamente elegante cu grădină proprie şi penthouse-uri spaţioase cu tavan înalt, ferestre din podea până în tavan şi vederi panoramice spectaculoase către lac, parc şi oraş. Acestora li se vor adăuga 10 spaţii comerciale şi un total de 853 de locuri de parcare, precum şi numeroase facilităţi integrate: zone comerciale, piscină, spa, sală de sport sau braserie. One Lake Club însumează o suprafaţă totală construibilă de aproximativ 75.260 mp. Cu un parc privat de aproape 1ha şi o deschidere generoasă de peste 150 de metri către lac, dezvoltarea One Lake Club va oferi o perspectivă deosebită şi oportunităţi unice de relaxare şi recreere. Cu vederi panoramice asupra lacurilor Tei şi Floreasca, One Lake Club va fi sinonim cu un stil de viaţă modern si exclusivist, într-un univers urban de design sustenabil şi într-una din cele mai dezirabile comunităţi de locuit din România.

One High District este un complex premium de amploare, cu o suprafaţă totală construită de aproximativ 92.000 mp supraterani şi 16.000 mp la nivelul subsolului. Concepută în jurul noţiunii de comunitate, care oferă rezidenţilor mai mult decât un spaţiu de locuit, dezvoltarea One High District însumează 786 de apartamente dispuse în 3 turnuri de 20 de etaje - care vor deveni astfel cele mai înalte turnuri rezidenţiale din zona Lacul Tei şi printre cele mai înalte turnuri rezidenţiale din România -, 28 de spaţii comerciale şi nu mai puţin de 1.134 locuri de parcare. Construită în imediata apropiere a zonei Floreasca-Barbu Văcărescu, pe un teren de aproximativ 25.000 mp, din care mai mult de 30% reprezintă zone verzi, dezvoltarea propune viitorilor locuitori un stil de viaţă urban modern şi sustenabil, în apartamente cu design contemporan. Complexul este amplasat într-o zonă foarte bine conectată la principalele centre de afaceri şi comerciale, cu acces excelent la facilităţi de agrement şi infrastructură. Din perspectiva geometriei sale spectaculoase şi a amplasării creative a clădirilor, One High District oferă comunităţii One panorame impresionante ale oraşului, cu vederi ample către Lacul Tei şi întreaga salbă de lacuri.

Parteneriatul dintre One United Properties şi Veolia face parte dintr-o strategie de sustenabilitate mai amplă pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârşitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al ONU, compania s-a angajat să raporteze anual progresul în domeniul sustenabilităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb