Opoziţia a pus ochii pe gazonul de pe Arena Naţională

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 8 august 2013

Opoziţia a pus ochii pe gazonul de pe Arena Naţională

Intrat deja în folclorul urban, gazonul de pe Arena Naţională a devenit subiect de dispută politică la cel mai înalt nivel. Astfel, PDL Bucureşti solicită Curţii de Conturi să verifice felul în care primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cheltuieşte banii publici pe gazonul de pe Arena Naţională, gazon care a fost înlocuit de cinci ori în doi ani. Într-un comunicat, conducerea PDL Bucureşti îşi argumentează demersul: "Proiectul lui Adriean Videanu - Arena Naţională - a fost gândit ca o sursă de venituri pentru Bucureşti, însă interesele de afaceri ale lui Sorin Oprescu şi ale USL au transformat stadionul naţional în gaura neagră a Capitalei. În loc să genereze profit pentru Bucureşti, Sorin Oprescu bagă în buzunarele clienţilor politici sute de mii de euro o dată la trei-patru luni pentru acelaşi gazon. Preţul «distracţiei», plătit de bucureşteni, peste 5 milioane de euro în mai puţin de doi ani. Banii bucureştenilor se duc în mod repetat într-un gazon care nu aduce niciun fel de profit, ba mai mult, care transformă într-o gaură neagră bugetul municipalităţii. Am cere Corpului de Control al prim-ministrului, Victor Viorel Ponta, doctor în Drept, să verifice legalitatea acestor cheltuieli comise de Sorin Oprescu. Dar, Victor Viorel Ponta îşi direcţionează Corpul de Control către inventarea de dosare fostelor guvernări PDL. Din acest motiv, apelăm pentru a patra oară la Curtea de Conturi să verifice odată tocarea banului public pe iarba lui Sorin Oprescu de pe Arena Naţională!".

Dincolo de disputele politice, dar şi de chestiunile strict economice, gazonul de pe cel mai mare stadion al ţării a creat nenumărate probleme şi motive de jenă. UEFA a monitorizat cu mare atenţie problema ierbii de la stadion înainte ca acesta să găzduiască finala Europa League, ediţia 2012, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, mai ales că întreaga lume rămăsese uimită de modul jalnic în care se prezentase suprafaţa de joc la primul meci disputat pe această arenă, între echipa naţională a ţării noastre şi reprezentativa Franţei.

Chestiunea gazonului îl preocupă şi pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, mai ales că în această toamnă echipa naţională va disputa două partide capitale pentru obţinerea biletelor pentru barajul care permite calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, de anul viitor: "Am discutat cu directorul de la ALPAB, iar după meciul cu Slovacia, în perioada 15-26 august, se va decoperta şi se va schimba gazonul în totalitate. S-a jucat foarte des pe el, într-o săptămână s-au jucat 4 meciuri, şi e foarte mult pentru un gazon. Să sperăm că după achiziţionarea maşinăriilor de aerare, de fotosinteză, să îl avem cât mai repede. Ne rugăm ca Steaua să joace în play-off manşa tur în deplasare şi returul acasă. Şi să vedem ce se întâmplă şi cu Astra, că şi ea e cu un pas în play-off". În acest moment pe Arena Naţională îşi dispută partidele următoarele echipe: Steaua (meciurile din campionat de pe teren propriu şi din cupele europene), Dinamo (partidele din campionat), Astra Giurgiu (partidele din cupele europene) şi echipa naţională.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. D-le nu mai am cuvinte...Este culmea culmilor ce se intampla in tara aceasta! Mai nou vad ca nu mai lasam sa LUCREZE in tra aceasta nici pe ce-i cu buna credinta. Cand vad PDL-isti ,cand il vad pe BOC,pe Basescu parca imi vine sa ma iau de CAP si sa confirm pana la urma zicala unui "neamt"venit in Romania :: Aveti o TARA foarte frumoasa ,dar pacat ca este populatacu astfel de OAMENI..

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb