Oprescu va rezilia toate contractele de întreţinere multianuală a străzilor

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 9 octombrie 2008

Toate contractele de întreţinere multianuală a străzilor, încheiate pe vremea fostului primar general al Capitalei, Adriean Videanu, vor fi reziliate, a anunţat, ieri, primarul general Sorin Oprescu, într-o conferinţă de presă. Edilul-şef a arătat, cu ocazia prezentării unui Raport al mandatului său la o sută de zile de activitate, că aceste contracte sunt mult prea costisitoare pentru bugetul municipalităţii.

Domnul Oprescu a precizat: "După verificările străzilor în teren şi a raporturilor contractuale, am constatat că nu s-au respectat prevederile impuse pentru nivelele de servicii. Pot să vă spun că plata pentru starea arterelor aflate în garanţie sau întreţinere se face pe o cotă fixă de zece miliarde de lei vechi, în condiţiile în care lucrările la carosabil şi trotuare nu se evidenţiază. Am constatat neseriozitatea îndeplinirii sarcinilor de serviciu în mai multe zone, precum intersecţiile de pe străzile Iuliu Maniu, Amurgului, Sălaj, Carol, Banu Manta, Ferdinand, Calea Griviţei, unde carosabilul este deteriorat".

Potrivit Agerpres, edilul şef susţine că suma încasată lunar de aceste firme pentru lucrările de întreţinere ajunge la peste 250.000 de euro, echivalentul a 900.000 de lei, în condiţiile în care cheltuielile de întreţinere ale Administraţiei Străzilor ajunge la 600.000 de lei: "Deci diferenţa este plătită de contribuabilii bucureşteni. Practic, un milion de lei costă un pachet de străzi reparate prin achitarea unei plăţi fixe negociate în contracte. Primăria Capitalei plăteşte lunar 20 milioane de euro pentru o sută de străzi din cele 500 pe care le are în administrare".

Sorin Oprescu a mai afirmat că există în ţară o şosea naţională reabilitată cu 65 milioane de euro, iar în Bucureşti reabilitarea unei artere de 2,2 km a costat 75 milioane euro. Domnia sa a criticat faptul că firmele constructoare, care deţin aceste contracte, nu au încheiat la timp lucrările începute şi a amintit că municipalitatea va înfiinţa cât de curând un centru de urgenţă, pentru a interveni imediat la orice sesizare din teren privind lucrările pe străzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb