ZIARUL BURSA

09 octombrie 2008
Ediţia din 18.09.2024

732.000 de turişti români au vizitat Bulgaria în 2008

Sorina ZaineaCompanii / 9 octombrie 2008

Dintre cele 4,3 milioane de turişti străini care au vizitat Bulgaria în primele şapte luni (ianuarie-iulie) ale acestuia an, turiştii din România ocupă primul loc, cu un număr de 732.000, urmaţi de turiştii din Grecia , cu un număr de 592.000, a declarat azi, vice-preşedintele Agenţiei de Stat pentru Turism din Bulgaria, Hristo Hristov.

Cu sufletul la gură în aşteptarea a noi evenimente pe piaţa americană, Răzvan Paşol, preşedintele "Intercapital Invest", consideră că eventuale măsuri locale ar fi în zadar pentru redresarea bursei. Domnia sa ne-a spus cu nelinişte că piaţa autohtonă nu îşi va reveni din criză până când nu se vor stabiliza bursele mondiale.

Dependenţi de America

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 9 octombrie 2008

Răzvan Paşol: Oprirea tranzacţiilor a avut loc pe fondul contextului general nefavorabil, după ce, marţi, bursele americane şi asiatice au înregistrat deprecieri puternice, urmate apoi de bursele europene, care au deschis în scădere, era normal ca şi piaţa noastră de capital să urmeze aceeaşi evoluţie.

Petru Prunea, preşedintele SSIF "Broker" Cluj Napoca, nu s-a arătat prea îngrijorat de oprirea tranzacţiilor la BVB, ba, dimpotrivă, o consideră de bun augur. Domnia sa crede că această oprire a fost suficientă şi că nu vom mai vedea astfel de măsuri în perioada următoare.

Este bine că s-a închis Bursa

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 9 octombrie 2008

Petru Prunea: Este un lucru bun că s-a închis bursa, pentru că, în clipa de faţă, lumea este complet derutată, cu toate că nu ar trebui să avem astfel de comportamente.

BVB şi-a suspendat şedinţa

Piaţa de Capital / 9 octombrie 2008

Miercuri, la ora 11 şi opt minute, şedinţa de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti a fost oprită după ce indicele BET-FI pierduse în numai o oră 14,64%.

Cristian Sima, preşedintele "WBS România", este de părere că Bursa de la Bucureşti trebuia să suspende tranzacţionarea până luni, susţinând că situaţia este "urâtă". La momentul la care a discutat cu noi, domnul Sima era vizibil îngrijorat de starea pieţelor de capital. Domnia sa şi-a mai revenit după ce Banca Centrală Europeană (BCE), Federal Reserve şi Bank of England (BoE), au redus dobânzile cheie cu jumătate de punct procentual, într-o acţiune concertată, menită să ajute băncile pentru a face faţă crizei economice globale.

Avem nevoie de soluţii

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 9 octombrie 2008

Cristian Sima, preşedintele "WBS România", este de părere că Bursa de la Bucureşti trebuia să suspende tranzacţionarea până luni, susţinând că situaţia este "urâtă".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

ALTEX deschide un nou magazin în Bacău

C.P.Companii / 9 octombrie 2008

ALTEX ROMANIA, liderul pieţei româneşti de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicaţii şi multimedia deschide un nou magazin în Bacău, în incinta complexului Promenada Mall.

"Danone" lansează noi variante de iaurturi

Monica MăgureanuCompanii / 9 octombrie 2008

"Danone", lider detaşat pe piaţa iaurturilor din România, anunţă noi lansări de produse, în cadrul celor mai cunoscute mărci ale sale - Activia, Nutriday, Frutmania.

"Nu există o criză a medicamentelor"

EUGEN NICOLĂESCU:  "Nu există o criză a medicamentelor"

A.G.R.Politică / 9 octombrie 2008

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu susţine că nu exis­tă niciun fel de probleme în aprovizionarea farmaciilor cu medicamente şi a dezminţit zvonurile vehiculate în ultima perioadă referitoare la o posibilă criză a medicamentelor.

Procesul lui Dragomir, amânat din cauza fotbalului

A.G.R.Politică / 9 octombrie 2008

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, ieri, să amâne, pentru 6 noiembrie, procesul în care Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, şi Gino Iorgulescu, fostul preşedinte al clubului FC Naţional,...

"Broker" Cluj, sub monitorizarea BVB

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 9 octombrie 2008

Societatea de servicii şi inves­tiţii financiare "Broker" Cluj a intrat, începând de ieri, pe "lista de monitorizare" a emintenţilor care nu respectă temporar cerinţele de menţinere la tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti.

Mihai Fercală, SIF3: "Principalele active din portofoliu au scăzut cu aproape 50% faţă de maximele istorice".Petru Pavel Szel, SIF4: "Este irelevant ce se va întâmpla mâine (n.r.astăzi)."Cătălin Chelu, SIF2: "Cine cumpără acum este un om deştept".

Bursa iraţională

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 9 octombrie 2008 /

Reprezentanţii societăţilor de investiţii financiare (SIF) se declară debusolaţi în faţa scăderilor de peste 14% înregis­trate de cele cinci SIF-uri în şedinţa bursieră de ieri şi trag un semnal de alarmă că pierderile de pe bursă nu au nicio...

AIPC solicită revocarea membrilor CNVM

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 9 octombrie 2008

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital apreciază drept deosebit de gravă situaţia creată în ultima perioadă pe piaţa de capital datorită deteriorării constante a încrederii investitorilor atât în mecanismele pe baza cărora funcţionează...

KIWI Finance se extinde în franciză

A.A.Bănci-Asigurări / 9 octombrie 2008

KIWI Finance va începe în acest an extinderea teritorială în sis­tem franciză. Până la sfârşitul anului în curs vor fi inaugurate 5 unităţi, urmând ca până la finele lui 2010, numărul total al aces­tora să ajungă la 30.

"Euroweb" îşi propune creşteri de 15-20% anual

"Euroweb" îşi propune creşteri de 15-20% anual

Andreea ArăboaeiCompanii / 9 octombrie 2008 /

Adaptarea produselor la nevoile clienţilor şi calitatea forţei de vânzări constituie avantajul competitiv al unei companii furnizoare de servicii de telecomunicaţii şi internet, consideră Octavian Grozea, director de vânzări în cadrul...

Complexurile energetice fuzionează cu termoserv-urile

Viviani MiricăCompanii / 9 octombrie 2008 /

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului(AVAS) a anunţat, ieri, că şi-a dat avizul în vederea mandatării reprezentanţilor în Adunările Generale ale Acţionarilor ale complexurilor energetice Rovinari, Turceni şi Craiova pentru...

CAI vrea să vândă o parte din "Alitalia"

Alina VasiescuInternaţional / 9 octombrie 2008

Deţinătorii "Alitalia" SpA, reuniţi în consorţiul CAI, au lansat negocierile pentru vânzarea unei participaţii din compania aeriană italiană către "Air France-KLM Group" sau "Deutsche Lufthansa" AG.

Noi disponibilizări la "Volvo Car"

Alina VasiescuInternaţional / 9 octombrie 2008

Subsidiara suedeză "Volvo Car" aparţinând constructorului auto american "Ford Motor" a majorat la 6.000 numărul locurilor de muncă la care va renunţa, cifra fiind de trei ori mai mare decât cea stabilită iniţial.

Miloslav Vlcek, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul Republicii Cehe.

Tot mai mulţi investitori cehi sunt interesaţi de România

Cornelia AngelescuCompanii / 9 octombrie 2008 /

Dialogul dintre România şi Republica Cehă s-a intensificat în ultimii ani, atât la nivel de factori instituţionali, cât şi la nivel de resorturi guvernamentale, este de părere Miloslav Vlcek, preşedintele Camerei Deputaţilor din Republica Cehă....

Comisia Europeană sprijină exportatorii români

Andreea ArăboaeiCompanii / 9 octombrie 2008 /

Comisia Europeană, în colaborare cu Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, sprijină creşterea exporturilor româneşti în afara Uniunii Europene, prin facilitarea accesului pe piaţa statelor terţe al...

"Zgârie norii" invadează Braşovul

"Zgârie norii" invadează Braşovul

Ovidiu Vrânceanu, BraşovCompanii / 9 octombrie 2008 /

Blocuri tip "zgârie - nori" vor apărea, în câţiva ani, şi în Braşov. Nu vom mai vedea în oraş doar blocuri cu maximum zece etaje, ci vor apărea, în curând, şi clădiri cu câte 14, 16 sau chiar 24 de etaje.

Peste 175 milioane de lei pentru infrastructura ieşeană

Peste 175 milioane de lei pentru infrastructura ieşeană

Doru Mocanu, IaşiCompanii / 9 octombrie 2008 /

Şase comune ieşene vor beneficia de fonduri, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru construirea unor drumuri comunale, a declarat Eugen Ţicău, directorul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi...

Haos în lucrările de infrastructură ale Capitalei

A.T.Companii / 9 octombrie 2008

Raportul preliminar al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, asupra Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice arată că lipsa coordonării acestor lucrări este una dintre principalele surse de blocaj.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo