Pe piaţa Sibex, şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a debutat cu aceleaşi scăderi agresive ale cotaţiilor în ton cu evoluţia din piaţa spot. Accentuarea deprecierilor a făcut ca după aproximativ o oră şi un sfert de la deschidere cotaţiile celor mai lichide derivate să atingă limita de oscilaţie maximă admisă. Concomitent, pe piaţa spot preţurile celor mai lichide titluri se prăbuşeau, indicii depreciindu-se de asemenea în bloc, situaţie care a determinat suspendarea şedinţei. Prin urmare, ca urmare a deciziei BVB, Bursa din Sibiu a întrerupt la rândul său la ora 11,13 şedinţa de tranzacţionare, la ora 11,30 fiind reluate doar tranzacţiile cu derivatele pe cursurile valutare, respectiv aur şi BUBOR. Derivatele pe acţiuni au rămas suspendate conform Regulamentului nr. 4 al Sibex, Art. 64 în care se precizează că "în cazul contractelor futures pe acţiuni, dacă acţiunea este suspendată de la tranzacţionare pe piaţa suport, tranzacţionarea instrumentelor financiare derivate având ca activ suport acea acţiune este de asemenea suspendată". Până la ora 11,13 minute pe piaţa sibiană au fost încheiate circa 11.700 de contracte majoritatea acestora pe DESIF 5 respectiv DESIF 2, lichiditatea fiind una consistentă şi doar suspendarea acestor derivate făcând ca volumul să nu mai atingă nivelele record din ultima perioadă.
Concret, până la momentul suspendării, DESIF 5 atrăseseră 6462 de contracte, 85,8 % dintre acestea direcţionate către scadenţa scurtă pentru care cotaţia a deschis la 1,15 lei, nivel maxim al zilei şi a pierdut rapid 18 bani faţă de nivelul de marţi ajungând la 1,108 lei şi intrând în oscilaţie maximă permisă. De asemenea, tot pe oscilaţie maximă se aflau şi DESIF 5 martie şi iunie 2009. Rulajul DESIF 2 se situa în momentul întreruperii şedinţei la nivelul de 4839 contracte, scadenţa la trei luni fiind de asemenea cea mai lichidă. De altfel pentru decembrie preţul de cotare al DESIF 2 a atins rapid în urma scăderilor limita de oscilaţie maximă admisă cifrată la 18 bani în timp ce pentru martie şi iunie viitor deprecierile erau la rândul lor foarte aproape de aceasta.
După suspendarea tranzacţiilor cu derivatele pe acţiuni, plasamentele disponibile au rămas cele pe valute, detaşându-se perechea RON/EURO care a menţinut în priză participanţii pe piaţa sibiană. Pe fondul evoluţiei volatile a cursului de schimb din piaţa interbancară unde moneda unică s-a tranzacţionat sub cursul oficial, reflectată din plin şi pe piaţa la termen, investitorii şi-au dovedit interesul pentru produsul RON/EURO încheind după ora 11,30 circa 1600 contracte care au făcut ca totalul pe acesta să se ridice la 1839 iar rulajul Sibex să ajungă la 13.383 contracte cu o valoare de 19,5 milioane lei. Doar pe scadenţa decembrie au fost încheiate peste 1500 contracte, euro evoluând între un minim de 3,8501 şi un maxim de 3,97 lei, şi închizând la 3,8806 lei, în minus cu 4,29 bani. Pentru martie 2009 euro a fost cotat la 3,9604 lei, depreciindu-se cu 5,96 bani iar pentru iunie la 3,9406 lei, în coborâre cu 5,96 bani.