Opt investitori vor toată societatea "Tractorul", zece vor doar bucăţi din ea

Ovidiu Vrînceanu
Ziarul BURSA #Companii / 2 iulie 2007

Andrei Cionca, coordonatorul echipei de lichidatori de la Tractorul SA, a afirmat că până la finele săptămânii trecute s-au achiziţionat 18 caiete de sarcini pentru participarea la licitaţia privind vânzarea activelor societăţii braşovene aflate în procedură de lichidare voluntară. Dintre cei 18 investitori, opt se pare că doresc să cumpere societatea în întregul său, ceilalţi zece fiind interesaţi doar de active.

Potrivit caietului de sarcini realizat de Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca, lichidatorul desemnat în cazul Tractorul, în prima fază societatea va fi scoasă la vânzare ca un întreg, preţul de pornire fiind de 77 de milioane de euro, la care se adaugă taxa pe valoare adăugată, rezultând un preţ total de 91 de milioane de euro.

Numele investitorilor nu a fost făcut public, dar se bănuieşte că printre cumpărători se află şi cei care şi-au exprimat intenţia de a achiziţiona uzina, printre care se numără indienii de la Mahindra&Mahindra, George Constantin Păunescu (fost director al companiei înainte de 1990), grupul Carpatica, Gigi Becali sau Ion Rădulea, proprietarul Myo-O România.

Strategia de valorificare propusă de CITR a fost aprobată de AVAS, care controlează, în calitate de acţionar majoritar şi principal creditor bugetar, tot procesul de lichidare voluntară. În cazul în care lichidatorul uzinei nu va primi nicio ofertă pentru întregul activ funcţional sau pentru ansamblul de bunuri mobile, activele Tractorul vor fi vândute pe cele două module viabile, iar restul bunurilor vor fi scoase la vânzare activ cu activ.

Principalul activ, modulul de fabricaţie tractoare şi utilităţi energetice, este scos la vânzare la un preţ de 43 milioane de euro. Al doilea activ este alcătuit din sectoarele calde şi va fi scos la vânzare separat pe cele trei componente. Preţul de pornire pentru turnătoria de fontă este de 8,1 milioane de euro, pentru forjă 4,4 milioane de euro, iar pentru turnătoria de neferoase 1,5 milioane euro.

Al treilea modul are în componenţă 33 de active, vândute ca ansamblu sau pe patru pachete, la un preţ de pornire de 2,43 milioane lei. Creanţele deţinute de către companie împotriva terţilor pornesc de la 6,18 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb