Orange România lansează cea de-a şaptea ediţie a SuperCoders, program de educaţie digitală în care copiii cu vârste între 10 şi 14 ani din toată ţara învaţă gratuit noţiuni de programare în Caravana SuperCoders, pe care le pun ulterior în practică pentru a câştiga premii în Concursul naţional.
Anul acesta, SuperCoders se mută în totalitate în mediul online, astfel încât elementul de noutate al Caravanei este seria de ateliere transformate în webinare. Elevii se pot înscrie la unul dintre cele zece ateliere online de introducere în limbajul de programare Scratch şi la webinarele de specialitate, unde mentori le vor fi persoane cunoscute şi îndrăgite de ei din gaming, vlogging sau design de joc. Înscrierile sunt deschise până pe 20 noiembrie şi se ocupă pe principiul primul înscris, primul confirmat, în limita locurilor disponibile, iar participanţii la atelierele online intră automat într-o tombolă cu premii Orange.
În cea de-a doua etapă, Concursul naţional, copiii sunt provocaţi să îi vină din nou în ajutor eroului Coder, personajul principal al programului, şi să îşi folosească imaginaţia şi abilităţile lor de programare vizuală pe platforma online Scratch ca să încheie cu succes o nouă misiune. Micii programatori trebuie să dezvolte începutul de poveste şi să îl transforme într-o animaţie care să îl ajute pe Coder în deblocarea impasului spaţio-temporal în care se află. Valoarea totală a premiilor puse în joc depăşeşte suma de 5.500 RON, la care se adaugă şansa de a câştiga unul dintre cele 50 de locuri la Academia online, modul avansat de programare, în cadrul căruia copiii vor învăţa noţiuni introductive de Phyton pe parcursul a 12 săptămâni de curs online. Înscrierile în Concurs sunt deschise până pe 22 noiembrie, ora 23:59.
Noua ediţie SuperCoders a fost adaptată la contextul de învăţare online şi se dezvoltă, prin introducerea webinarelor de specialitate, care să îi inspire pe copii în exersarea abilităţilor de programare prin joc. Noi credem în super puterea lor de a valorifica consumul de tehnologie în creare de conţinut, astfel încât timpul petrecut în faţa ecranului să fie cât mai util şi distractiv. Mai mult, credem că pot dezvolta abilităţi de viaţă prin găsirea unor soluţii proprii la o problemă dată: misiunea lui Coder", a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR Orange România.
Alte două componente noi în această ediţie sunt cele dedicate partenerilor strategici ai programului: ateliere de predare în online pentru profesorii de informatică din reţelele Fundaţiei Orange şi a Simplon România şi o serie de webinare pentru copiii din 10 şcoli din mediul rural, incluse în programul Digitaliada al Fundaţiei Orange.
Programul SuperCoders este dezvoltat din 2014 de Orange România împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educaţia digitală şi folosirea responsabilă şi utilă a tehnologiei în rândul tinerei generaţii. Până acum, peste 2500 de copii din toată ţara au beneficiat de experienţa participării în program şi au învăţat noţiuni introductive sau avansate de programare. Programul SuperCoders este o iniţiativă #PentruMâine şi contribuie la angajamentul de responsabilitate socială a Orange România, de a construi împreună un viitor mai bun, cu ajutorul tehnologiei.