Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS şi 2K Telecom, ofertanţi pentru licenţele de telefonie

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 15 august 2012

Operatorii Orange România, Vodafone Româ­nia, Cosmote România, RCS&RDS şi 2K Telecom au depus, luni, oferte în cadrul licitaţiei pentru licenţele de telefonie mobilă, care vor permite introducerea serviciilor 4G, potrivit surselor din piaţa telecom. Calculată după costul de pornire al licenţelor, valoarea licitaţiei depăşeşte 700 milioane de euro.

Documentele vor fi analizate până luni, 20 august, pentru ca licitaţia propriu-zisă să înceapă la data de 10 septembrie, iar rezultatul să fie anunţat în luna octombrie.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat, ieri, că primit cinci oferte în cadrul licitaţiei pentru licenţele de telefonie mobilă.

"Până luni, 13 august, data limită de depunere, ANCOM a primit 5 candidaturi de participare pentru cea mai mare licitaţie de spectru organizată în România, în cadrul căreia sunt puse la dispoziţia celor interesaţi benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1.800 MHz şi 2.600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaţii mobile în perioada 2013-2029", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Comisia de licitaţie va analiza documentele de calificare depuse şi va anunţa până cel târziu la data de 20 august care sunt operatorii care vor participa la licitaţie, se mai spune în comunicat.

În cadrul licitaţiei vor fi acordate două tipuri de licenţe: pe termen lung (15 ani, valabile până în aprilie 2029) şi pe termen scurt (1 an şi trei luni, valabile până în aprilie 2014).

Controlat de grupul France Telecom, Orange România este liderul pieţei locale de telefonie mobilă, iar Vodafone România este parte a grupului britanic de telecomunicaţii mobile Vodafone şi ocupă poziţia a doua în clasament.

Al treilea jucător de profil este Cosmote Româ­nia, o divizie a grupului elen Cosmote, controlat de OTE (Grecia). Grupul Cosmote controlează şi Telemobil.

RCS&RDS deţine o infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe. Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Înfiinţată în anul 2000, 2K Telecom şi-a început activitatea în domeniul telecom ca furnizor de bucle locale şi acces la Internet. Operatorul a devenit membru al grupului Asesoft în 2005, potrivit Mediafax. Afacerile 2K Telecom au însumat 59,9 milioane de lei în 2011, de la 46,4 milioane de lei în urmă cu un an.

Societatea este controlată de Alexandru Ghiţă - 67,12% (fratele omului de afaceri Sebastian Ghiţă), Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebas­tian Ghiţă) şi Vasile Radu - 24,83%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb