ORBAN: "Candidatura mea reprezintă aproape o certitudine a performanţei, cealaltă poate fi cel mult o speranţă, o aventură"

J.P.
Politică / 8 august 2021

"Candidatura mea reprezintă aproape o certitudine a performanţei, cealaltă poate fi cel mult o speranţă, o aventură"

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut că, în timp ce candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al partidului reprezintă "aproape o certitudine a performanţei", cea a contracandidatului său poate fi "cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL", conform Agerpres.

"Eu nu spun, ca susţinătorii contracandidatului meu, că PNL a pierdut alegerile şi de aia trebuia să plec eu acasă şi să-mi dau demisia. PNL este adevărat că nu a ieşit pe primul loc la alegerile parlamentare, dar a ajuns principalul partid de guvernământ, am avut capacitatea să formăm o majoritate guvernamentală, parlamentară şi am învestit un guvern care este condus de un premier din partea PNL. De regulă, preşedinţii care duc partidul la guvernare şi preşedinţii partidului care câştigă alegerile îşi continuă mandatul, pentru că au arătat că au capacitatea de a conduce partidul. Candidatura mea reprezintă aproape o certitudine a performanţei, în timp ce cealaltă candidatură poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL", a spus Ludovic Orban, duminică, la Covasna.

El a afirmat că a luat decizia de a candida pentru un nou mandat pentru că este convins că poate duce partidul spre noi victorii la alegerile din 2024.

"Am luat decizia să mai candidez pentru un mandat după o analiză extrem de serioasă şi după o analiză critică a mandatului pe care l-am avut ca preşedinte al PNL. Decizia de a candida am luat-o pentru că sunt convins că pot, ca preşedinte al PNL, să conduc PNL aşa cum l-am condus în cei patru ani de mandat, spre o nouă dezvoltare, o nouă creştere şi spre noi victorii în alegerile care vor urma, toate în anul 2024. Am şi arătat că am avut un scrutin de alegeri anticipate în care PNL s-a aflat pe primul loc cu un procent total obţinut la primărie de peste 40%. (...) Cred că acest rezultat este mult mai important decât sondajele de opinie pe care le scot din sertar sondorii de casă ai PSD. Candidatura mea este un angajament responsabil să fiu în continuare alături de dumneavoastră, să pun la dispoziţia partidului toată experienţa mea, toate cunoştinţele pe care le am, toate abilităţile pe care le-am dobândit de-a lungul carierei mele politice, tot timpul meu, toată energia pentru a putea să păstrăm PNL în frunte, să avem capacitatea să păstrăm o guvernare cât de lungă", a susţinut Orban.

La final, Ludovic Orban i-a îndemnat pe delegaţii PNL Covasna participanţi la conferinţa pentru alegerea noului preşedinte al filialei să îl voteze în fruntea PNL Covasna pe Olimpiu Floroian, singurul candidat înscris pentru această funcţie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. o speranta, o aventura - politicul vorbeste despre guvernul instalat de polictic. o manea lunga si nimic altceva , politica de Dimbovita

    Dintre toti peneloii cred ca esti cea mai mare lipitoare posibila, ai s..t in toate regimurile posibile, cum naiba poti sa scri asa ceva, sau cine naiba te vede asa...salvatorul omenirii? Si sa nu se inteleaga ca contracandidatul ar fi ceva mai grozav....dar daca tu esti optiunea pdl reinventat in pnl...tara isi merita soarta...nu ai cum sa fi la televizor omule...ce ai facut la viata ta?care e meseria ta?spune-ne, "lipitoare" ce cod are in nomenclatorul de meserii din RO?

    1. Saracul Orban e in situatia inconfortabila si ridicola de a sustine ca ceva , cineva , e bun pentru conducerea Romaniei dar nu e bun pentru conducerea unei foarte mici parti din Romania , numita PNL, Cum intuneca interesul logica elementara a unor politicieni ! Descalificant ,inclusiv pentru Malai Mare care patroneza balciul !

    ti-ai dracu de ...inteligenti...

    1. corect. un looozer mai uist ca altul. niste inteligenti cum ar veni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb