ORBAN: "S-a semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Constanţa-Tulcea"

J.P.
Politică / 17 septembrie 2020

"S-a semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Constanţa-Tulcea"

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că a fost semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Constanţa-Tulcea care va face legătura cu Coridorul 9 Pan-European, urmând să fie astfel realizată conexiunea Portului Constanţa cu ţările de pe flancul estic al Uniunii Europene şi cu toate ţările nordice, conform news.ro.

"S-a semnat contractul pentru proiectarea acestui drum expres care face legătura între Constanţa şi Tulcea. Dar nu numai legătura între Constanţa şi Tulcea, asigurând astfel posibilitatea includerii în serviciile turistice şi a Deltei, va face legătura între Constanţa şi Coridorul 9 Pan-european pentru că drumul expres Constanţa-Tulcea se va pe podul de pe Dunăre, tot pe profil de drum expres care se construieşte între Tulcea şi Brăila", a declarat Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Eforie.

El a spus că din Brăila vor fi realizate apoi două drumuri expres.

"Din Brăila se vor realiza două drumuri expres care vor face conexiunea cu coridorul 9 Pan-European. Între Bucureşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani - Suceava - Siret se va face conexiunea care va face legătura între Portul Constanţa şi toate ţările din est, de pe flancul estic al Uniunii Europene, toate ţările nordice, crescând atractivitatea Portului Constanţa şi conectivitatea Portului Constanţa cu toate ţările din nord-estul Europei", a explicat premierul.

Întrebat ce se poate face în legătură cu aglomeraţia din sezaonul estival dintre Eforie Nord şi Eforie Sud, el a spus: "Am prevăzut din 2008 realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia fie a unui drum expres, fie a unui drum pe profil de autostradă care să nu treacă prin localităţi, care să aibă legături cu toate staţiunile dintre Constanţa şi graniţa de sud a României. Se va realiza acest proiect. E clar că necesitarea acestui drum expres sau chiar autostradă care să permită deplasarea rapidă între staţiuni este un proiect necesar care va fi realizat".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "drumul expres Constanţa-Tulcea (se va) pe podul de pe Dunăre" ???

    Pai unde-i drumul Constanta-Tulcea (în estul Dobrogei) și unde-i podul (undeva in nord)?? 

    Știu că mai există un desen cu un drum intre Braila- Isaccea-Cataloi printre dealuri (sau după dealuri, vorba filmului) dar e doar un desen cum a mai avut și Șova o mapa întreaga). Acest drum nu are musai o conexiune cu drumul Express la care visează Orban dar se poate face.

    Deja se fabuleaza prea mult cu drumurile astea. 

    1. am citit aceasta ineptie "Pai unde-i drumul Constanta-Tulcea (în estul Dobrogei) și unde-i podul (undeva in nord)?? Știu că mai există un desen cu un drum intre Braila- Isaccea-Cataloi printre dealuri..." scrisa de unul Cristian.

      Bai animalule, daca nu esti din Tulcea nu ne face noua tulcenilor rau ca iti rup capatana! Zmortiimatii de ghertoi pesedistjegos! Mai esti si fudul si nu stii Geografia Judetului Tulcea. 

    Domnule, lasati Tulcea. In afara de turism importanta economica a acestui oras este mica. Si apoi turistii nu vor sa vada garduri si paravane cand merg spre delta. Satele si traseul sunt pitoresti . Si apoi cine se grabeste cand merge in concediu?

    Construiti domnule legaturi rutiere rapide intre marile centre economice , legati Bucurestiul de Craiova , Craiova de Pitesti, dezvoltati legaturile rutiere din zona economica Brasov si Cluj, Dej, Bistrita, Satu Mare, Baia Mare ... aveti o mie de prioritati.  

    ...amintiri "de geaba" din vremea cand a "coordonat" transporturile

    in curand ne va anunta la ce ora rasare /apune soarele.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb