OTE vrea alianţe cu firme internaţionale pe piaţa autohtonă

V.B.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 21 iunie 2004

Grupul elen de telecomunicaţii OTE, proprietarul operatorului de telecomunicaţii "RomTelecom", va analiza oportunitatea unor posibile alianţe pe piaţa românească cu firme internaţionale de profil, informează un comunicat al OTE. Panagis Vourloumis, preşedinte şi director general al OTE, a declarat: "La nivel internaţional, România va reprezenta o zonă majoră de interes. OTE va examina toate opţiunile unor alianţe cu companii internaţionale de telecomunicaţii în această zonă, dacă sînt în conformitate cu interesul pe termen lung al companiei".

Acţionarii OTE au numit, la sfîrşitul săptămînii trecute, noul Consiliu de Administraţie şi au redus numărul directorilor de la 15 la 11. Potrivit lui Vourloumis, OTE intenţionează să se concentreze pe activităţile cu cel mai ridicat potenţial de creştere. În ceea ce priveşte telecomunicaţiile terestre din Grecia, accentul va fi pus pe servicii şi pe infrastructura de comunicaţii în bandă largă. Grupul grec va crea un sistem de monitorizare a activităţii subsidiarelor pentru a îmbunătăţi cooperarea dintre acestea şi compania mamă.

OTE a consemnat, în 2003, un profit net de 433,4 milioane de euro, în creştere cu 25,3% faţă de anul precedent. Veniturile operaţionale ale companiei au urcat, pe întreg anul 2003, cu 14,7%, pînă la 4,9 miliarde de euro. La sfîrşitul lunii ianuarie a anului 2003, OTE a devenit acţionar majoritar al "RomTelecom", ridicîndu-şi participaţia de la 35% la 54%, în urma unei tranzacţii de achiziţie de acţiuni şi majorare de capital, cu o valoare de 273 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb