OUG PRIVIND UNELE MĂSURI FISCAL-BUGETARE: Salariile bugetarilor ar putea îngheţa în 2019

V.D.
Politică / 5 decembrie 2018

Salariile bugetarilor ar putea îngheţa în 2019
  • document ataşat AICI TEXTUL PROIECTULUI
    apasă aici pentru a descărca.

    ACTUALIZAE Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că nu ştie nimeni de la Guvern despre existenţa unei ordonanţe de urgenţă prin care sunt îngheţate anul viitor sporurile, indemnizaţiile şi primele de care beneficiază angajaţii bugetari şi a menţionat că miniştrii Finanţelor şi Muncii nu au intenţia de a iniţia un astfel de proiect.

    "Am întrebat şi eu după ce a apărut ştirea asta, nu ştie nimeni de la Guvern", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă coaliţia de guvernare are de gând să îngheţe primele şi sporurile anul viitor, potrivit unui proiect de OUG transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

    Întrebat cum se poate explica totuşi apariţia acelui draft de OUG, Dragnea a spus: "Cum se pot explica foarte multe chestiuni apărute în spaţiul public în ultimii doi ani de zile, care nu aveau nicio legătură cu realitatea".

    Dragnea a mai precizat că a întrebat câţiva miniştri care i-au spus că nu ştiu să existe un astfel de document. Liderul PSD a afirmat că a vorbit inclusiv cu miniştrii Finanţelor şi Muncii şi aceştia i-au comunicat că nu au intenţia de a iniţia un astfel de proiect.

    (T.T.)

    -----

    Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmite printr-un comunicat de presă că Guvernul Dăncilă pregăteşte un proiect de OUG pentru îngheţarea salariilor bugetarilor în 2019. Proiectul ar urma să intre în Guvern vineri, 07 decembrie 2018.

    Proiectul prevede faptul că pentru anul viitor personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul de penitenciare vor avea indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie la nivelul lunii decembrie 2018.

    Între măsurile prevăzute se mai află şi îngheţarea sporurilor la nivelul anului 2018.

    Conform articolului şase, alineatul unu, din proiectul ordonanţei de urgenţă: "Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

    (2) Ordonatorii de credite stabilesc nivelul sporurilor cu respectarea alin. (1) având obligaţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2019 prin buget".

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. E vorba de inghetarea sporurilor, nu a salariilor, bai analfabetilor.

      Salariile TREBUIE sa creasca accentuat...Trebuie concediati insa cel putin 300,000 de bugetari insa….Prea multi, prea incompetent...

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb