P3 Group S.à r.l. - venit operaţional net de 423 milioane euro în 2023, în creştere cu 19%

R.S.
Companii / 10 aprilie

P3 Group S.à r.l. - venit operaţional net de 423 milioane euro în 2023, în creştere cu 19%

P3 Group S.à r.l. a înregistrat o creştere de 19% a Venitului Operaţional Net, până la 423 milioane de euro (2022: 357 milioane euro), atribuită extinderii portofoliului şi creşterii nivelului chiriilor. Pe o bază similară, Venitul Operaţional Net a crescut cu 6%, ca urmare a indexării contractelor de închiriere şi a diferenţelor semnificative la reînchiriere, noile chirii efective fiind în medie cu 23% mai mari în comparaţie cu închirierile anterioare pe acelaşi spaţiu. A fost obţinută o marjă EBITDA consolidată de 83%, ceea ce reflectă orientarea strategică a companiei către creştere, contracte eficiente de reînchiriere şi eficienţă operaţională, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, portofoliul de active al P3 a crescut până la aprox. 8,4 milioane m² de suprafaţă închiriabilă totală (GLA) - (2022: 7,6 milioane m² GLA), menţinând în acelaşi timp o rată de ocupare ridicată de 97% (2022: 98%). În total, aprox. 950.000 m² au fost adăugaţi prin achiziţii şi dezvoltări finalizate, compensate de unele cesiuni minore. În luna august, P3 a intrat pe piaţa britanică şi are în prezent în administrare active ce însumează o suprafaţă de 160.000 m² GLA. Portofoliul companiei rămâne orientat către Europa de Vest, cu aproximativ 60% din active, iar restul de 40% în Europa Centrală şi de Est.

În perioada de raportare, P3 a finalizat mai multe tranzacţii cheie, inclusiv şapte achiziţii cu randament în Polonia, Germania, Franţa şi Spania, adăugând aproximativ 700.000 m² în portofoliul său. În plus, compania a achiziţionat două proiecte de dezvoltare cu finanţare anticipată în Ţările de Jos, totalizând circa 90.000 m² şi a finalizat 11 proiecte de dezvoltare în Europa, cu un total de aprox. 250.000 m² GLA. P3 continuă să menţină un ritm activ în domeniul dezvoltării, cu 20 de proiecte în construcţie, care sunt preînchiriate în proporţie de 69%, totalizând 740.000 mii m² GLA. În plus, sunt în curs de desfăşurare trei oportunităţi de dezvoltare cu finanţare anticipată, totalizând încă 80.000 m² GLA, se arată în comunicat.

Frank Pörschke, CEO P3, a comentat: "Factorii structurali de creştere pentru piaţa imobiliară logistică rămân intacţi, în ciuda incertitudinilor economice care au persistat până în 2023. Creşterile dobânzilor au dus la un cost mai mare al datoriilor şi la creşterea cerinţelor privind randamentul, în general, care au fost parţial echilibrate de creşterea solidă a contractelor de închiriere. În ciuda acestor provocări, P3 a înregistrat performanţe operaţionale şi financiare solide. Impactul activităţilor noastre de achiziţie şi dezvoltare a contribuit la creşterea valorii portofoliului la 9 miliarde de euro, compensând impactul vânzărilor de active şi al recalculării valorii acestora", se precizează în comunicat.

Thilo Kusch, CFO P3, a adăugat: "P3 a înregistrat o performanţă financiară solidă în 2023, cu o marjă EBITDA îmbunătăţită de 83%, ceea ce reflectă orientarea strategică a companiei către creştere, reînchiriere eficientă şi eficienţă operaţională. În ciuda mediului economic dificil, P3 a reuşit să semneze împrumuturi în valoare de peste 2 miliarde de euro în 2023, care, împreună cu sprijinul continuu al acţionarului nostru, asigură o bază financiară solidă, cu o rată LTV stabilă de 46,3% şi o lichiditate puternică. După finalul anului, am reuşit să emitem cu succes o obligaţiune verde negarantată în valoare de 600 de milioane de euro. Cererea a fost foarte mare, iar carnetul de ordine, format din peste 150 de investitori, a fost de peste cinci ori suprasubscris", este notat în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb