PĂNĂ ÎN 2026 Piaţa de telemedicină la nivel global va depăşi 144 miliarde de euro

G.U.
Miscellanea / 9 decembrie 2020

Piaţa de telemedicină la nivel global va depăşi 144 miliarde de euro

Până în 2026, se estimează că piaţa de telemedicină la nivel global va depăşi 144 miliarde de euro, conform unui comunicat de presă al clinicii Neuroaxis. Din 2017 până în 2023, se preconizează că piaţa globală de telemedicină va creşte la o rată anuală de 16,8%.

Clinica de neurologie Neuroaxis a lansat a treia ediţie Neuroaxis Talks - Telemedicina, conform unui comunicat de presă. Au participat la webinar Dr. Dan Mitrea, medic neurolog, Mircea Popa, co-fondatorul platformei Medicai (platformă online destinată transferului de fişiere mari şi comunicări între medici) şi Cristina Vlădău, pacient neurologic şi Vice-Preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative (APAN). Împreună au explicat publicului larg ce înseamnă telemedicina, cum se face şi ce beneficii are.

Dr Dan Mitrea, medic neurolog si fondatorul Neuroaxis, a declarat: "Pandemia Covid 19 a creat o presiune imensă asupra infrastructurilor de asistenţă medicală existente în întreaga lume. Telemedicina era pe trend ascendent însă, fără catalizatorul Covid 19, probabil că nu ar fi luat un avânt aşa puternic. Dacă în alte ţări exista deja o legislaţie cu privire la consultaţiile online, la noi abia acum a fost reglementată. Este un teren în plină explorare pentru România, o metodă care e nevoie să se dezvolte rapid, pentru binele pacienţilor.

Din moment ce facilităţile de asistenţă medicală sunt axate pe tratarea pacienţilor cu coronavirus, tratamentele pentru alte boli au stagnat. În acest context, telemedicina a permis profesioniştilor din domeniul medical să se asigure că pacienţilor cu afecţiuni cronice şi alte afecţiuni grave li se oferă îngrijirea medicală necesară şi în timpul pandemiei. În cele din urmă, consultaţiile online au protejat în egală măsură personalul medical, ceea ce a sporit şansele la o mai bună funcţionare a sistemului."

Potrivit comunicatului, cu doar câteva luni înainte de pandemie, o consultaţie online în neurologie era considerată o raritate. Astăzi este o necesitate. Majoritatea medicilor neurologi de la Neuroaxis se pregătesc să ofere îngrijire medicală virtuală. Se folosesc de unelte tehnologice, de platforme online, citesc cu atenţie legislaţia şi îşi recalibrează coordonatele unei consultaţii fizice astfel încât, atunci când întâlnirea este virtuală, actul medical să nu aibă deloc de suferit.

Cu toate acestea, consultaţiile online prezintă anumite limitări în funcţie de specializare şi de afecţiunea în cauză. Nu toate cazurile pot fi evaluate prin telemedicină, însă controlul ulterior al pacientului deja diagnosticat este mult mai facil în acest fel.

''Din ce în ce mai multe specializări adoptă acest mod de interacţiune medic-pacient. Psihiatria era până de curând specializarea medicală în care se făceau cele mai multe consultaţii online în SUA. Din 2017, însă, a trecut de pe locul întâi pe locul cinci, conform FH Healthcare Indicators. De altfel, 60% dintre pacienţii americani au declarat pentru un sondaj realizat de American Well că sunt dispuşi să apeleze la o consultaţie la distanţă în cazul în care suferă de o afecţiune cronică precum diabet, probleme cardiace sau neurologice.

Cele mai frecvente motive pentru care aceştia preferă o consultaţie online în defavoarea uneia fizice sunt durata prea mare până la disponibilitatea unui anumit medic, faptul că sunt prea ocupaţi şi timpul petrecut în trafic până la cabinet este prea lung sau greutatea de a se deplasa singuri până la cabinet din cauza problemelor de sănătate, cum ar fi cele care ţin de tulburările de mişcare, epilepsie sau demenţe. În ultimul an, tuturor acestor motive li s-a alăturat Covid 19. Însă, odată pandemia trecută, pacienţii vor dori să păstreze opţiunea unei consultaţii făcute din confortul propriei case, fără un stres suplimentar cum ar fi drumul lung până la cabinet sau găsirea unui însoţitor, estimează specialiştii'', au menţionat specialiştii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Scade calitatea actului medical și creste cifra de afaceri a celor din mediul digital! Sa nu mai vb de generațiile de "medici" formate online. Doamne, unde ești tu acum, sa vezi cum rescriu unii fără cultura, dar cu bani,toată știință medicala a lumii de mii de ani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb