PÂNĂ LA CLARIFICAREA SITUAŢIEI SALE DIN DOSARUL LUI HREBENCIUC, Tudor Chiuariu se autosuspendă din PNL

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 13 ianuarie 2015

Actualizare 14:31 Andrei Hrebenciuc, audiat la DNA în dosarul retrocedării ilegale de păduri

Andrei Hrebenciuc a fost audiat, astăzi, la DNA, în dosarul retrocedării ilegale de păduri. Aflat în arest la domiciliu, fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost chemat la DNA prima oară după ce a ieşit din arest preventiv, scriu surse din presă.

Andrei Hrebenciuc a fost chemat, astăzi, la sediul DNA din Capitală, ca să semneze un document pe care ar fi trebuit să îl semneze la DNA Braşov. Fiul lui Viorel Hrebenciuc a convenit cu poliţiştii un traseu pe care să se deplaseze de la locuinţă până la sediul DNA, precum şi un intervalul orar. Însoţit de două persoane, Hrebenciuc junior nu a făcut declaraţii de presă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la finele lunii septembrie, ca Andrei Hrebenciuc să fie cercetat în stare de arest la domiciliu, în timp ce tatăl său, Ioan Adam şi Paltin Gheorghe Sturdza au rămas în arest preventiv, după ce instanţa supremă a prelungit, sâmbătă, măsura.

---

Senatorul Tudor Chiuariu a hotărât să se autosuspende din PNL, până la clarificarea situaţiei sale din dosarul lui Viorel Hrebenciuc, în care DNA l-a pus, sâmbătă, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Parlamentarul a transmis: "Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Naţional Liberal, până la clarificarea situaţiei legate de acuzaţiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzaţii nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva Partidului Naţional Liberal, partidul în care am intrat acum 18 ani şi de care se leagă întreaga mea activitate politică. Le mulţumesc colegilor pentru sprijinul moral. Rămân fidel ideilor şi valorilor liberale, pe care le-am promovat în toate funcţiile politice şi demnităţile publice pe care le-am deţinut".

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a fost pus, sâmbătă, sub control judiciar pentru o perioadă de 30 de zile de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat, în dosarul în care au fost arestaţi Viorel şi Andrei Hrebenciuc. Liberalul este acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut 2,5 milioane de euro ca să intervină la Prefectura Bacău pentru rezolvarea situaţiei privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure către Paltin Gheorghe Sturdza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb