PARCHETUL GENERAL: Trei administratori de companii, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Simona Grigorescu
Miscellanea / 21 august 2015

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (SUPC-PÎCCJ) au dispus trimiterea în judecată a trei administratori de societăţi comrciale pentru evaziune fiscală , potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Rechizitoriul întocmit în această cauză arată că în perioada septembrie 2010 - decembrie 2012, inculpaţii Robert Ionuţ Iscru (în calitate de administrator al S.C. I.G.C. S.R.L.) şi inculpatul Ion Iscru (în calitate de administrator împuternicit al aceleiaşi societăţi), au înregistrat în actele contabile un număr de 78 facturi fiscale.

Acestea au fost emise în fals de către Robert Ionuţ Iscru în numele a cinci societăţi comerciale fără a avea loc vreun transfer de proprietate al bunurilor înscrise în acestea. Potrivit procurorilor, scopul a fost diminuarea bazei de calcul pentru impozit pe profit şi TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciul total produs bugetului de stat fiind de 2.145.258 lei (circa 485.000 euro).

Conform sursei, în perioada 12 august - noiembrie 2012, inculpaţii menţionaţi (în calitate de administratori ai S.C. A.P.L. S.R.L.) au înregistrat 6 facturi fiscale în actele contabile şi chitanţe. Robert Ionuţ Iscru a emis facturi fiscale în fals în numele a patru societăţi comerciale, fără a avea loc vreun transfer de proprietate al bunurilor înscrise în acestea, cu scopul diminuării bazei de calcul pentru impozit pe profit şi TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale cu suma de 101.541,43 lei, reprezentând impozit pe profit nedeclarat (circa 23.000 euro).

În probatoriul administrat în cauză, procuorii arată că inculpatul Cristinel Peţa, în calitate de administrator la S.C. D.B.M. S.R.L., în perioada octombrie - noiembrie 2012, a pus la dispoziţie inculpaţilor Robert Ionuţ Iscru şi Ion Iscru un set de facturi fiscale şi chitanţe fiscale ştampilate şi semnate în alb. Din acestea, Robert Ionuţ Iscru a întocmit 3 facturi fiscale, reprezentând achiziţii de produse agricole în valoare totală de 654.705 lei, operaţiuni prin care S.C. I.G.C. S.R.L. s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat, care sunt incluse în prejudiciul total reţinut în sarcina societăţii în cauză.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Teleorman.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb