PARLAMENTAR BRITANIC: Cartelul "Big Four" trebuie spart

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 septembrie 2018

Cartelul "Big Four" trebuie spart

Cele patru mari firme de contabilitate şi audit de la nivel mondial ("Big Four") ar trebui "sparte" ca parte a unei restructurări radicale a industriei de profil, conform politicianului laburist John McDonnell, membru al Parlamentului de la Londra.

McDonnell a declarat, citat de Financial Times, că firmele "Big Four" - adică EY, KPMG, Deloitte şi PricewaterhouseCoopers (PwC) - formează un "cartel" care trebuie "abordat". Politicianul l-a însărcinat pe Prem Sikka, profesor de contabilitate la Universitatea Sheffield, să efectueze o revizuire a situaţiei, înainte de evenuala reformare.

În luna mai, un grup de partide parlamentare din Marea Britanie a numit cele patru firme "cluburi confortabile incapabile să asigure gradul de necesar de provocare independentă".

Conform presei străine, cele patru firme domină piaţa auditului efectuat la cele mai mari 350 de companii din Regatul Unit şi sunt tot mai supuse presiunilor după scandalurile legate de raportările financiare ale gigantului telecom BT şi retailerului de produse alimentare Tesco, respectiv de prăbuşirea firmei de construcţii Carillion.

Criticii spun că cele patru mari companii, prin monopolul pe care îl deţin, reduc calitatea auditurilor efectuate şi totodată se află în conflict de interese prin faptul că desfăşoară atât activităţi de auditori, cât şi de consultanţi pentru clienţi.

"Aceste firme au demonstrat că au o serie de conflicte de interese", a declarat McDonnell, pentru Financial Times, adăugând: "Nu cred că au reuşit să elimine furia publică cu privire la rolul lor".

Politicianul a adăugat că partidul său are în vedere "spargerea" celor patru mari firme sau limitarea numărului de companii pe care fiecare dintre aces­tea le poate avea drept clienţi pentru audit, astfel încât să revină concurenţa pe piaţă.

În plus, laburiştii se gândesc să le interzică societăţilor de audit să efectueze şi consultanţă pentru acelaşi client.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb