Parlamentarii americani anchetează implicarea lui Soros în politica Europei de Est

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 februarie 2017

Petiţie pentru expulzarea lui Soros din SUA

Presupusa implicare a miliardarului american de origine maghiară George Soros în politica est-europeană a ajuns în atenţia Congresului SUA, parlamentarii întocmind un dosar de 40 de pagini în acest sens, conform presei internaţionale.

Temerile legate de implicarea lui Soros au apărut luna aceasta, după ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat "imperiul internaţional" al miliardarului.

Orban l-a acuzat pe Soros că s-ar afla în spatele valului de refugiaţi care au venit anul trecut în Europa. "Trebuie să vedem, doamnelor şi domnilor, că în apă sunt carnivori periculoşi", a avertizat premierul maghiar, adăugând: "Este imperiul internaţional al lui George Soros, cu bani uriaşi şi cu artilerie grea internaţională. Eu consider că s-a umplut paharul, prin faptul că, în ciuda votului de la referendum, organizaţiile lui Soros lucrează permanent ca să transporte imigranţi în Europa cu sutele de mii. Ţările sunt transformate în gări, oricine poate intra şi ieşi".

Parlamentarii republicani din SUA sunt interesaţi să afle aspecte privind eventuala folosire a fondurilor americane pentru finanţarea proiectelor lui Soros din Macedonia.

Reprezentantul republican Christopher Smith i-a trimis o scrisoare ambasadorului SUA în Macedonia, Jess Baily, în care i se cer răspunsuri la problemele menţionte.

Totodată, senatorul Mike Lee şi-a exprimat, într-o scrisoare trimisă Departamentului de Stat, îngrijorarea cu privire la faptul că banii Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională din SUA (USAID) ar merge la Fundaţia pentru o Societate Deschisă - una dintre cele mai mari organizaţii ale miliardarului, care operează în întreaga lume. Mike Lee susţine că, în ultimii ani, a primit rapoarte ce arătau că Misiunea SUA în Macedonia a intervenit activ în politica de partid a ţării.

Nicola Srbov, co-fondator al acţiunii SOS (STOPO Operation Soros), afirmă că organizaţiile finanţate de Soros au monopolizat societatea civilă din Macedonia, suprimând toate informaţiile pe care miliardarul le consideră incomode pentru activitatea sa şi a ONG-urilor pe care le finanţează.

Potrivit lui Srbov, aceste organizaţii au preluat controlul societăţii civile şi acţionează ca un partid politic, sprijinind operaţiuni violente în Macedonia şi suprimând orice ONG care nu aprobă ideologia sa.

Un alt fondator al SOS, Cvetin Cilimanov, a acuzat fundaţiile lui Soros că afectează grav independenţa Macedoniei şi că acţionează nu doar în sprijinul partidului de opoziţie de centru stânga, SDSM, ba chiar au legături cu toate ambasadele străine şi cu USAID.

Luna aceasta, peste 9.000 de persoane au semnat o petiţie online care îi solicită preşedintelui american Donald Trump să-l expulzeze pe miliardarul George Soros din SUA, respectiv să-i interzică acestuia şi membrilor familiei sale să finanţeze sau să influenţeze politicienii americani.

Conform presei internaţionale, Soros este cel care a finanţat protestele anti-Trump din SUA.

George Soros declara, în vara lui 2016, că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană face ca procesul de dezintegrare a blocului comunitar să fie ireversibil, în condiţiile în care Uniunea a încetat să mai satisfacă nevoile şi aspiraţiile cetăţenilor săi.

"Scenariul catastrofal de care mulţi se temeau s-a materializat acum, făcând din dezintegrarea UE un proces practic ireversibil", spunea Soros.

Miliardarul a estimat că Brexit-ul va avea consecinţe asupra economiei reale comparabile cu cele ale crizei financiare din 2007-2008.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asteptam parlamentarii americani sa investigheze matrpazlacurile lui SOROS si in ROMANIA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb