Parlamentarii britanici solicită o anchetă pe pieţele metalelor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 noiembrie 2013

Parlamentarii britanici solicită o anchetă pe pieţele metalelor

Autoritatea parlamentară britanică de supraveghere financiară le-a cerut autorităţilor de reglementare să ancheteze eventualele abuzuri de pe pieţele metalelor, la fel cum se derulează investigaţiile în scandalurile privind cursul valutar şi rata dobânzii de referinţă Libor, anunţă Financial Times.

Andrew Tyrie, preşedintele comisiei de Finanţe din Legislativul de la Londra, declară că parlamentarii sunt conştienţi de faptul că temerile tot mai mari generate de manipularea ratelor dobânzilor şi, mai recent, de investigaţia în curs privind potenţialele abuzuri de pe piaţa valutară, ar putea trece de aceste zone, respectiv ar putea ajunge pe pieţele metalelor.

"Este esenţial ca autorităţile de reglementare să facă o treabă temeinică prin eliminarea înţelegerilor de fixare a preţurilor de pe piaţă", a declarat Andrew Tyrie, adăugând: "Comisia de Finanţe va monitoriza cu atenţie concluziile autorităţilor".

Consumatorii de pe piaţa aluminiului au atacat atitudinea "prietenoasă" a autorităţilor de reglementare din industria metalelor, susţinând că preţul aluminiului a fost umflat în mod artificial. În SUA, Comisia pentru Tranzacţii Futures cu Materii Prime şi Departamentul de Justiţie au lansat anchete la depozitele de metale, ca urmare a plângerilor clienţilor cu privire la perioada de aşteptare pentru ridicarea metalelor. În Marea Britanie, Autoritatea pentru Conduită Financiară nu a iniţiat o anchetă oficială privind preţurile metalelor, deşi a adresat recent critici la adresa London Metal Exchange (LME - Bursa Metalelor din Londra).

Amintim că, luna trecută, "Alcoa" Inc. din SUA, al doilea mare producător mondial de aluminiu, a adresat o plângere autorităţilor britanice şi americane de reglementare cu referire la o propunere a LME privind revizuirea politicii sale de depozitare. Potrivit scrisorii înaintate de companie, oficialii "Alcoa" consideră că LME trebuie să suspende planul de schimbare a politicii de depozitare sau, în caz contrar, riscă să afecteze întreaga piaţă a aluminiului.

LME a propus norme care vor obliga depozitele să elibereze mai multe stocuri decât preiau, dacă livrările sunt întârziate cu cel puţin trei luni, iar potrivit "Alcoa" este complet greşit ca o bursă, care ar trebui să fie o platformă neutră, să modifice normele pieţei, astfel încât să influenţeze preţurile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb