Parlamentarii PSD au părăsit şedinţa în plen

Ziarul BURSA #Politică / 21 decembrie 2005

Senatorii şi deputaţii Partidului Social Democrat au părăsit ieri după-amiază dezbaterile din plenul celor două camere ale Parlamentului pe marginea raportului "Pregătirea aderării la UE - prioritate a Guvernului României în 2005", prezentat de primul-ministru. Demersul social-democraţilor a venit în urma unor atacuri dure de ambele părţi, care au avut loc după prezentarea raportului de către Călin Popescu-Tăriceanu. Parlamentari PSD, între care şi preşedintele partidului, senatorul Mircea Geoană, au acuzat Guvernul de extinderea acuzelor politice şi a politicianis-mului în zona integrării europene - interes naţional pentru România. Geoană i-a mai adus o serie de acuze premierului Călin Popescu-Tăriceanu, res-pinse în final de acesta.

În timp ce primul-ministru a adresat o serie de calificative PSD, între care că este prizonierul mentalităţii comuniste, parlamentarii social-democraţi s-au ridicat şi au părăsit sala, preferînd să se oprească pe holul central pentru a asculta un concert de colinde oferit de ansamblul de copii "Obîrşia-Olt".

Mircea Geoană a afirmat ziariştilor că primul-ministru a promis, în urmă cu un an, că nu va invoca greaua moştenire a fostului guvern şi că miza integrării se va situa deasupra luptei politice. Liderul social-democrat a mai susţinut că primul-ministru, "încolţit de colegii liberali, de preşedintele Traian Băsescu şi de Partidul Democrat, era disperat" în privinţa alegerilor anticipate. El a apreciat că liberalii se îndreaptă acum într-un loc similar în istorie cu cel al ţărăniştilor, în condiţiile în care intenţionează să fuzioneze cu democraţii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, preşedinte executiv al PSD, a afirmat că nu are prea multe de spus în privinţa dezbaterilor pentru că, "dincolo de şmecheria ieftină de a distribui un raport şi de a veni cu un alt raport, marele deserviciu făcut de Guvern este că a introdus problematica europeană în cîmpul murdar al politicii interne".

În paralel cu declaraţiile liderilor PSD şi cu concertul de colinde, premierul Călin Popes-cu-Tăriceanu a ieşit, la rîndul său, din sală, exprimîndu-şi regretul în faţa presei pentru o "acţiune tipică de sorginte comunistă" a celor de la PSD care au părăsit sala de şedinţe. Şeful Executivului a spus că atunci cînd a fost atacat a cerut dreptul la replică în privinţa unor afirmaţii, aceasta fiind esenţa dezbaterilor parlamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb