Parlamentul European a adoptat noi reguli anti-dumping

G.F.
Internaţional / 15 noiembrie 2017

Parlamentul European a adoptat noi reguli anti-dumping

Parlamentul European a adopat astăzi noile reguli anti-dumping care vizează combaterea importurilor subvenţionate şi la preţ de dumping provenite din ţări terţe.

Legislativul Uniunii Europene precizează, prin intermediul unui comunicat de presă: "Pentru prima dată în lume, regulile comerciale ale UE vor cere partenerilor comerciali din afara Uniunii să respecte standardele internaţionale sociale şi de mediu pentru a preveni dumpingul. Obiectivul este de a întări protecţia locurilor de muncă şi companiilor UE în faţa unor importuri ieftine incorecte din state terţe care interferează puternic în economie".

Potrivit noilor reglementări, impactul dumpingului social şi de mediu va fi luat în considerare în deciziile privind măsurile de anti-dumping. De asemenea, Comisia va monitoriza circumstanţele din ţările exportatoare. Companiile UE pot să se bazeze pe aceste rapoarte atunci când depun plângeri.

PE subliniază că nu vor fi obligaţii suplimentare de motivare pentru companiile UE în cazurile de antidumping faţă de procedura actuală, că IMM-urile vor fi ajutate să respecte procedurile şi că toate părţile implicate, mai ales sindicatele, pot contribui la deciziile privind măsurile de aparare comercială.

Parlamentul a aprobat astăzi un acord informal privind noile reguli, încheiat cu Consiliul la 3 octombrie. Acordul a fost aprobat cu 554 de voturi la 48 şi 80 de abţineri.

Preşedintele Comisiei pentru comerţ internaţional, Bernd Lange (S&D, DE) a declarat: "Sunt mândru de rezultatul obţinut. Am întărit apărarea noastră comercială şi ne-am asigurat că pentru prima dată în lume legislaţia privind apărarea comercială are în vedere respectarea standardelor de muncă şi de mediu. Le-am dat industriilor noastre un sistem valabil pentru viitor pentru a se proteja faţă de practicile incorecte."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb