Parlamentul European va vota propunerea de a opri "zborurile fantomă"

C.B.
Miscellanea / 25 martie 2020

Parlamentul European va vota propunerea de a opri "zborurile fantomă"

Parlamentul European va dezbate şi supune votului, în sesiunea de joi, condusă de la Bruxelles, propunerea de a opri "zborurile fantomă" cauzate de pandemia de Covid-19 şi va adopta măsuri pentru investiţii în răspunsul la coronavirus.

Legislativul european îşi exercită atribuţiile esenţiale prin proceduri extraordinare de vot la distanţă pentru a aproba măsurile UE urgente de combatere a pandemiei.

Începând cu ora României 11:30, Consiliul şi Comisia vor prezenta şi discuta cu deputaţi cu privire la măsurile pe care UE trebuie să le ia pentru a răspunde în mod eficient şi coordonat în faţa provocărilor Covid-19.

Până în prezent, măsurile propuse au inclus sprijin financiar imediat pentru ţările care au nevoie de ajutor, sprijin sectorial pentru industriile aflate în pericol de colaps, precum şi sprijin logistic şi material pentru a obţine echipamente medicale necesare acolo unde este nevoie.

Parlamentul va dezbate şi va vota cu privire la suspendarea temporară a normelor UE privind sloturile orare, pentru a opri zborurile goale cauzate de pandemia Covid-19.

Normele aeroportuare obligă companiile aeriene să exploateze cel puţin 80% din sloturile lor de decolare şi de aterizare, dacă nu doresc să le piardă în sezonul următor (începând cu luna octombrie 2020). Acest lucru a împins mulţi transportatori aerieni să opereze zboruri goale de la sfârşitul lunii ianuarie, când virusul a început să se răspândească în întreaga lume.

Aşa-numitele "zboruri fantomă" au un cost economic şi de mediu ridicat şi, prin urmare, PE s-a angajat să pună capăt acestei practici cât mai curând posibil. PE va vota cu privire la suspendarea temporară a regimului "foloseşti sau pierzi", la mai puţin de două săptămâni de la depunerea propunerii de către Comisie. Această regulă a fost deja suspendată temporar de mai multe ori, de exemplu în 2009, ca răspuns la criza economică şi la impactul acesteia asupra transportatorilor aerieni.

În vederea adoptării rapide a revizuirii temporare a normelor, Comisia pentru transporturi a solicitat utilizarea procedurii de urgenţă în temeiul articolului 163 din Regulamentul de procedură, astfel încât propunerea să poată fi votată direct în plen. Consiliul a convenit asupra poziţiei sale la 20 martie, modificând normele pentru a permite renunţarea la regula "foloseşti sau pierzi" până la 24 octombrie 2020 (în propunerea Comisiei termenul era de 30 iunie 2020).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb