Parlamentul i-a demis pe şefii TVR şi SRR

S.B.
Politică / 11 mai 2021

Parlamentul i-a demis pe şefii TVR şi SRR

Actualizare - Raportul de activitate si contul de executie bugetara pentru perioada 2017-2019 ale TVR şi SRR au fost respinse de plenul Parlamentului

Prin urmare, Doina Gradea -preşedinte la TVR şi Georgică Severin - presedinte/director general la SRR, precum şi membrii celor două Consilii de Administraţie au fost demişi.

---

Camera Deputaţilor şi Senatul au plen comun, marţi de la ora 16.00, în care vor dezbate şi vota rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe anii 2017, 2018 şi 2019, cât şi numirea unor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), informează news.ro.

Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019, condusă în prezent de Doina Gradea.

Biroul executiv al PNL a decis, luni, ca Ramona Săseanu să preia interimar, timp de şase luni, şefia TVR, au declarat surse liberale, pentru News.ro.

Birourile Naţionale ale USR şi PLUS au decis, în urmă cu câteva săptămâni, să sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Pentru funcţia de membru al CNA au fost audiaţi următorii: Mircea Toma - membru titular, din partea Guvernului, supleant fiind Dan Radu; Valentin Jucan - membru titular, din partea Guvernului, supleant Rareş Niculescu; Dorina Rusu - membru titular şi susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis, supleant fiin Oana Mihalache; Ionel Palăr - membru titular, susţinut de PNL, supleant fiind Valentina Postelnicu; Radu Herjeu - membru titular, susţinut de PSD, neavând supleant.

Toţi au primit avize favorabile, cu o majoritate de voturi, excepţie fiind Radu Herjeu, unde a existat un singur vot "pentru".

De asemenea, plenul reunit are pe ordinea de zi rapoartele privind activitatea desfăşurată de Serviciul Român de Informaţii în anii 2015, 2016,2017, 2018 şi 2019.

Pe ordinea de zi a plenului este inclusă şi scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul privind aprobarea încheierii participării Armatei Române la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan şi redislocarea în România, începând cu data de 1 mai 2021, a contingentului român de militari din Afganistan, la încheierea misiunii.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au mai stabilit că plenul va analiza şi raportul comun al Comisiilor pentru apărare din Senat şi Camera Deputaţilor privind Carta Albă a Apărării.

Pe ordinea de zi a plenului comun de marţi al Parlamentului figurează şi proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind identificarea situaţiei reale, a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb