Parteneriat universitar în sprijinul mediului academic medical

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 iunie 2023

Sursa foto: facebook / unibuc

Sursa foto: facebook / unibuc

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu au semnat un acord de parteneriat, scopul fiind acela de a promova mediul academic medical românesc şi inserţia pe piaţa muncii a personalului calificat în domeniul sănătăţii. Acordul a fost semnat de rectorii celor două universităţi, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, din partea universităţii clujene şi prof. dr. Sorin Radu, din partea ULBS. Direcţiile de colaborare ale acordului vizează activitatea didactică şi de formare profesională a studenţilor din cele trei cicluri de studii (licenţă, masterat, doctorat), a medicilor rezidenţi, dar şi a cadrelor didactice. De asemenea, câteva puncte importante fac referire la realizarea de proiecte comune cu relevanţă academică, medicală şi socială, precum şi la schimburile inter-universitare. Un alt obiectiv este legat de colaborarea în activităţi de cercetare, dezvoltare, inovare şi valorificare a rezultatelor cercetării medicale şi biomedicale, dar şi de calificare a personalului, în scopul asigurării serviciilor de sănătate calitative.

Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca a declarat: "Prin această colaborare, ne propunem să consolidăm schimbul de cunoştinţe şi expertiză între cele două instituţii, să stimulăm inovaţia în cercetare şi să pregătim tinerii profesionişti pentru a face faţă provocărilor complexe din sectorul sănătăţii. Prin combinarea resurselor şi a experienţei noastre, ne dorim să dezvoltăm programe educaţionale de înaltă calitate, să promovăm practicile medicale avansate şi să contribuim la crearea unei baze solide pentru progresul continuu în domeniul sănătăţii în România. Suntem convinşi că această alianţă strategică va aduce beneficii semnificative pentru studenţi, cadrele didactice şi întregul sistem medical şi va facilita accesul la o forţă de muncă bine pregătită şi angajată în îmbunătăţirea sănătăţii şi bunăstării societăţii noastre". Sorin Radu, rectorul ULBS, a declarat la rândul său: "Afinităţile celor două universităţi s-au conturat încă din anii "90, când colegii de la UMF Cluj ne-au fost alături în procesul de înfiinţare al Facultăţii de Medicină din cadrul ULBS. De-a lungul acestei istorii comune am dezvoltat proiecte, ne-am susţinut reciproc la nivel academic, aşa încât era momentul să consolidăm toată această colaborare printr-un acord de parteneriat. Suntem foarte încrezători în efectele acestui acord, atât la nivel academic, cât şi în privinţa implicării în comunitate". Parteneriatul are o durată de 5 ani.

Universitatea din Bucureşti stă bine la angajabilitatea absolvenţilor

Universitatea din Bucureşti (UB) este prima universitate din ţara noastră în ceea ce priveşte rezultatele angajabilităţii absolvenţilor (Employment Outcomes) şi reputaţia în rândul angajatorilor (Employer Reputation), conform clasamentului Quacuarelly Symonds (QS) World University Rankings 2024, unul dintre cele mai cunoscute clasamente din spaţiul academic internaţional. Universitatea din Bucureşti se menţine şi anul acesta printre cele mai importante universităţi din lume. Astfel, pentru indicatorul care vizează rezultatele angajabilităţii absolvenţilor (Employment Outcomes), Universitatea din Bucureşti este poziţionată în primele 250 de universităţi din lume din 2.963 de instituţii care au fost incluse în clasamentul din acest an, în timp ce pentru indicatorul care vizează reputaţia în rândul angajatorilor (Employer Reputation), Universitatea din Bucureşti se situează pe poziţia 586 la nivel mondial. De altfel, UB îşi menţine performanţa obţinută în anii trecuţi, clasamentul mondial al universităţilor în funcţie de angajabilitatea absolvenţilor QS Graduate Employability Rankings 2022 confirmând atât buna inserţie a absolvenţilor UB pe piaţa muncii, cât şi strânsa colaborare a instituţiei cu mediul de afaceri. Astfel, conform QS Graduate Employability Rankings 2022, Universitatea din Bucureşti ocupă prima poziţie la nivel naţional pentru indicatorul "Alumni Outcomes". Acelaşi indicator poziţionează UB pe locul 191 la nivel mondial. Clasamentul general QS World University Rankings 2024, ajuns la ediţia cu numărul 20, poziţionează Universitatea din Bucureşti în intervalul 851 - 900. Pe lângă Universitatea din Bucureşti, în clasament se mai regăsesc alte 12 universităţi din România. Dintre acestea, cinci sunt membre ale Consorţiului Universitaria: Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (801 - 850), Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (1201 - 1400), Universitatea de Vest din Timişoara (1201 - 1400), Universitatea din Craiova (1401+) şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (1401+). Clasamentul QS World University Rankings oferă în fiecare an o ierarhie a celor mai importante instituţii de învăţământ superior din lume, bazată pe nouă indicatori de performanţă: reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, ponderea studenţilor pe facultăţi, numărul de citări pe facultăţi, ponderea facultăţilor internaţionale, ponderea studenţilor internaţionali, apartenenţa la reţele internaţionale de cercetare, rezultatele angajabilităţii studenţilor şi sustenabilitate. Toţi aceşti indicatori au o proporţie diferită la calcularea scorului final.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb