Partidul Alternativă pentru Germania şi-a finalizat programul electoral, concentrat pe ridicarea restricţiilor şi ieşirea din UE

G.U.
Internaţional / 11 aprilie 2021

Partidul Alternativă pentru Germania şi-a finalizat programul electoral, concentrat pe ridicarea restricţiilor şi ieşirea din UE

Partidul Alternativă pentru Germania (AfD, populist de dreapta, de opoziţie) şi-a finalizat astăzi programul pentru următoarele alegeri, concentrându-şi campania pe încetarea restricţiilor legate de pandemie, o linie mai fermă privind imigraţia şi ieşirea din Uniunea Europeană, transmite Agerpres.

În a doua zi a congresului său, care se desfăşoară la Dresda (est), partidul anti-islam şi anti-migraţie a votat în favoarea interzicerii totale a reunificării familiei pentru refugiaţi, printre alte teme pe care intenţionează să le apere în perspectiva alegerilor generale din 26 septembrie, informează France Presse.

AfD şi-a întărit astfel linia, după ce până acum tolera reîntregirea familiei în anumite cazuri specifice.

Cu o zi înainte, AfD a adăugat la programul său un apel pentru ieşirea Germaniei din UE, precum şi încetarea restricţiilor care vizează combaterea COVID-19 în ţară, în care vede simbolul unei "politici a fricii".

AfD încearcă de câteva luni să valorifice furia suscitată în Germania de aceste măsuri, în special înaintea alegerilor din septembrie, primele din ultimii 16 ani fără cancelarul Angela Merkel, notează sursa citată.

Unii membri ai partidului s-au alăturat, de asemenea, mişcărilor anti-vaccinare şi "Querdenker" ("anticonformiste") în timpul diferitelor proteste împotriva acestor restricţii.

Co-preşedintele AfD, Joerg Meuthen, a cerut sâmbătă să înceteze "aceste orgii de interdicţii, aceste închisori, această nebunie a blocării".

În timp ce cancelarul Angela Merkel şi liderii landurilor intenţionează să intensifice măsurile săptămâna aceasta, extrema dreaptă şi-a dezvăluit sloganul campaniei, "Germania. Dar normală", adică eliberată de regulile sale anti-COVID.

Creată în 2013 ca mişcare anti-euro, AfD a acces în 2017 în parlament, unde este principala forţă de opoziţie.

Dar partidul, care şi-a construit succesul pe poziţia sa împotriva politicii cancelarului privind migraţia, este în prezent sfâşiat de certuri interne şi de scăderea popularităţii în sondaje, informează Agerpres.

AfD nu reuşeşte să beneficieze de dificultăţile economice şi sociale legate de pandemie şi nici de mişcarea împotriva măştilor de protecţie, care există în Germania şi atrage mulţi susţinători ai extremei drepte. În plus, mai mulţi dintre membrii săi sunt acuzaţi de legături cu mişcările neonaziste.

Ultimele sondaje de opinie acordă AfD între 10 şi 12% din voturi, în timp ce uniunea conservatoare CDU/CSU a cancelarului Angela Merkel ar putea obţine 27%, urmată îndeaproape de Verzi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Peste tot in UE înfloresc partidele naționalist -populiste că reacție la hitlerismul mondial de Covid care a călcat în picioare drepturi și libertăți fundamentale ale omului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb