Partidul Ecologist Român (PER) denunţă lipsa de acţiune a Primarului General Nicuşor Dan

A.D.
Comunicate de presă / 10 octombrie

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Partidul Ecologist Român (PER) transmite într-un comunicat la redacţie, că denunţă cu fermitate lipsa de acţiune a Primarului General Nicuşor Dan în ceea ce priveşte combaterea poluării din Bucureşti.

Primăria Capitalei a fost amendată din nou cu 100.000 de lei de către Garda Naţională de Mediu pentru nerealizarea măsurilor urgente de reducere a poluării atmosferice, în ciuda numeroaselor avertizări.

De la începutul anului, valorile limită pentru poluarea aerului au fost depăşite de peste 30 de ori, în special pentru particulele PM 2.5, extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor, condamnă formaţiunea.

"Sănătatea este un drept fundamental garantat de Constituţia României, drept pe care Nicuşor Dan îl încalcă sistematic, condamnând bucureştenii la boli cronice şi moarte prematură. Acest primar ignoră gravitatea situaţiei, refuzând să adopte un Plan Integrat de Calitate a Aerului (PICA) eficient, un instrument esenţial pentru protejarea sănătăţii publice. Nicuşor Dan nu doar că îndatorează Bucureştiul, dar riscă să arunce întreaga ţară în procedura de infringement".

Mai exact, sancţiunile financiare vor fi colosale şi mai mult , pot provoca "blocarea" accesului României la fonduri europene pe componenta de mediu.

"Este revoltător cum inacţiunea Primarului General condamnă la moarte tot mai mulţi bucureşteni şi pune presiune pe întreaga Românie, riscând sancţiuni de milioane de euro din partea Comisiei Europene. Penalitatea iniţială de 1.849.000 de euro şi 134.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere nu sunt doar cifre pe hârtie, ci bani care afectează bugetul tuturor românilor", spun voci din Partidul Ecologist.

Nici în teritoriu situaţia nu este mai fericită. Primăria Timişoara a fost sancţionată pentru mizeria de pe străzi, iar în Bacău s-a aplicat o amendă similară cu cea din Bucureşti pentru gestionarea necorespunzătoare a gropii de gunoi. În Sectorul 1, sub conducerea lui Clotilde Armand, s-au plătit pentru incompetenţa marca USR sume foarte mari, susţin reprezentanţii PER.

Administraţiile locale conduse de USR încalcă grav dreptul constituţional la sănătate al cetăţenilor, drept protejat de Constituţia României.

PER încheie comunicatul cu solicitarea urgentă de a se adopta un Plan Integrat de Calitate a Aerului şi aplicarea unor măsuri adecvate pentru reducerea poluării.

"Este inadmisibil ca sănătatea oamenilor să fie sacrificată de o administraţie incapabilă, iar România să fie umilită la nivel european pentru o problemă ce putea fi rezolvată cu minimă responsabilitate.

Este timpul ca Primăria Capitalei să înceteze să-şi bată joc de dreptul la sănătate al cetăţenilor şi să implementeze soluţii reale, eficiente şi durabile pentru un Bucureşti curat şi sănătos", a subliniat PER.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb