• "Agricultura trebuie să răspundă unei provocări uriaşe - aceea de a hrăni 10 miliarde de oameni până în 2050"
Anul 2018 a fost unul pozitiv, dinamic pentru toate diviziile companiei Bayer, potrivit domnului Pascal Cassecuelle, directorul Bayer România şi şeful diviziei Crop Science pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, care menţionează că toate cele trei divizii ale companiei au înregistrat creşteri.
"Anul 2018 a fost marcat de achiziţia Monsanto, în urma căreia Bayer a devenit lider în domeniul agriculturii pe plan internaţional (şi în România), cu vânzări de circa 19 miliarde de euro", a afirmat Pascal Cassecuelle ieri, într-o întrunire jurnaliştii, adăugând că, după această tranzacţie, Bayer a avut vânzări de circa 300 de milioane de euro pe plan local.
Totodată, domnul Cassecuelle a subliniat: "Agricultura are resposabilitatea de a face faţă uneia dintre cele mai mari provocări ale viitorului - aceea de a hrăni 10 miliarde de oameni până în 2050. Pentru a o depăşi, trebuie să găsim răspunsul la două întrebări ─ cum putem produce mai mult, într-un timp mai scurt, ţinând cont de schimbările climatice şi cum putem face societatea să susţină şi înţeleagă această evoluţie absolut necesară a agriculturii? Singurul mod în care putem avansa este să fim transparenţi şi să purtăm un dialog permanent cu fermierii şi consumatorii".
Domnul Cassecuelle a menţionat că România joacă un rol deosebit în contextul amintit, fiind a şasea mare putere din agricultura Europei, iar după Brexit va deveni a cincea. Totuşi, spune domnia sa, ţara noastră are, în acest domeniu, randamente cu 30-50% mai mici decât media UE.
"România este una dintre puţinele ţări din zona temperată care şi-ar putea dubla producţia agricolă", a precizat domnul Cassecuelle, adăugând că acest lucru va fi posibil prin inovaţie, proces care trebuie susţinut şi de societate.
Conform Bayer, soluţiile oferite de agricultura digitală vor aduce un beneficiu economic de până la 330 de miliarde de dolari până în 2025, ajutând fermierii să ia decizii mai inteligente, producând mai mult cu mai puţine resurse.
La finele anului fiscal 2017, Grupul Bayer avea 99.820 de angajaţi şi vânzări de 35 de miliarde euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,4 miliarde de euro, iar cele cu cercetarea şi dezvoltarea la 4,5 miliarde de euro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2018, 20:51)
Ultimele 6 luni au adus la o scadere de la 100 de euro per actiune la 62.
Ce e pozitiv ?