Patria Credit IFN sprijină fermele mici din România

D.R.
Miscellanea / 4 iulie 2023

Patria Credit IFN sprijină fermele mici din România

Patria Credit va sprijini acordarea de împrumuturi micilor fermieri din România, care au adesea dificultăţi în accesarea creditelor tradiţionale, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat un acord de împrumut în valoare de 15 milioane lei cu Patria Credit IFN, într-o tranzacţie susţinută de InvestEU.

Operaţiunea va permite Patria Credit să îşi extindă în continuare operaţiunile, în special în domeniul microfermelor cu acces limitat la credite tradiţionale.

În acelaşi timp, împrumutul pe 10 ani are ca scop îmbunătăţirea capacităţii Patria Credit IFN de a atrage resurse suplimentare de finanţare externă. Acest împrumut subordonat este acordat în cadrul produsului InvestEU Investiţii pentru consolidarea capacităţilor.

Această tranzacţie prelungeşte parteneriatul de succes dintre FEI şi Patria Credit, care a început în urmă cu 11 ani, prin diverse instrumente de sprijin, datorită cărora Patria Credit a acordat împrumuturi care beneficiază de o garanţie UE pentru microîntreprinderi, în special în zonele rurale, îmbunătăţind astfel accesul la finanţare pentru aceşti antreprenori. Până în prezent peste 4200 de credite au ajuns în afacerile locale prin cadrul programelor EaSI şi InvestEU, un echivalent de peste 129 de milioane de lei.

Marjut Falkstedt, directorul executiv al FEI, a declarat: "Instrumentele de consolidare a capacităţilor s-au dovedit a fi un instrument foarte util, punând în legătură instituţiile europene cu partenerii locali pentru a face mai uşor de accesat finanţarea pentru cei mai mici actori din economie. De aceea, prin intermediul programului InvestEU, suntem bucuroşi să ne unim din nou forţele cu Patria Credit, pentru a le consolida baza de capital şi, în cele din urmă, pentru a genera un nou sprijin pentru fermierii şi legumicultorii români în vremuri dificile."

"Acest nou împrumut înseamnă foarte mult pentru noi. Pe de o parte, dovedeşte încrederea pe care FEI ne-o acordă, pe de altă parte, atestă creşterea noastră susţinută din ultimii ani şi dedicarea faţă de microfinanţarea rurala din România. În cei peste 19 ani de experienţă alături de antreprenorii din mediul rural, şi nu numai, am învăţat că incluziunea financiară este unul dintre paşii importanţi pentru dezvoltarea economiei. Parteneriatul cu FEI este unul strategic şi ne ajută să ne dezvoltăm şi sa continuăm misiunea de îmbunătăţire a nivelului incluziunii financiare în România.", a declarat Raluca Andreica, Director General Patria Credit.

Patria Credit IFN a înregistrat în 2022 un profit net de 1,55 milioane de euro şi a raportat o creştere a portofoliului cu +22%, la o valoare de 32,5 milioane de euro. IFN-ul este cel mai mare finanţator al fermelor mici, sub 10 ha, din mediul rural, iar peste 79% dintre micro creditele acordate de aceasta sunt oferite cu garanţie europeană InvestEU, prin parteneriatul strategic cu Fondul European de Investiţii şi programele EaSI şi InvestEU. Sprijinul afacerilor micilor fermieri este demonstrat şi de profilul portofoliului de clienţi, care provin preponderent din marile bazine legumicole şi accesează credite pentru susţinerea investiţiilor în agricultură.

Planurile de dezvoltare pentru 2023 ale Patria Credit includ continuarea creşterii susţinute, cu menţinerea grupului ţintă tradiţional de clienţi, inclusiv extinderea către alte zone geografice cu deficit de servicii bancare ale ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb