Patriarhia vrea să împrumute 200 milioane euro pentru Catedrala Neamului

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 4 iunie 2010

Patriarhia va împrumuta aproximativ 200 de milioane de euro de la o bancă pentru construcţia Catedralei Neamului, lucrările urmând a fi începute în 15 august, după desemnarea câştigătorului din cele şapte proiecte ale firmelor rămase în concurs, a declarat, ieri, PS Ciprian Câmpineanul. Potrivit Mediafax, preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, a spus că din cele 10 firme de proiectare înscrise în urmă cu trei luni, doar şapte au depus proiecte, celelalte trei retrăgându-se din concursul organizat pentru viitoarea construcţie a Catedralei Neamului.

Episcopul vicar a subliniat: "După ce au predat machetele şi documentaţia, acestea fiind secretizate, urmează ca, în două săptămâni, patru subcomisii de control să evalueze din punct de vedere al arhitecturii, al rezistenţei, al instalaţiilor, dar şi economic cele şapte proiecte. În 30 iunie va fi anunţat câştigătorul". Acesta a precizat că după declararea câştigătorului concursului de proiecte, la 1 iulie vor începe, în paralel, atât procedurile de selectare a firmei care va executa Catedrala şi cele pentru obţinerea autorizaţiei de construire, cât şi pentru obţinerea banilor necesari începerii lucrărilor.

"Pentru a elimina orice comentarii cu privire la perioada în care începe construcţia Catedralei Neamului, Patriarhia va începe construirea nu cu bani de la Guvern, pentru că nu a fost alocat anul acesta niciun leu, ci cu bani dintr-un credit", a mai spus PS Ciprian Câmpineanul. Au fost cerute oferte de la mai multe bănci comerciale, însă negocierile pentru obţinerea creditului vor începe după desemnarea câştigătorului şi alegerea proiectului.

Cei 200 de milioane de euro pe care Patriarhia Română intenţionează să le contracteze de la o bancă sunt necesari ridicării construcţiei "la roşu", episcopul vicar patriarhal precizând că cel mai probabil pentru finalizarea acestui obiectiv ar mai fi necesari încă 200 de milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru picturile din Catedrală.

PS Ciprian Câmpineanul a mai declarat că returnarea banilor pe care Patriarhia Română îi va împrumuta de la bancă nu se bazează pe bugetul statului, ci pe donaţiile făcute de credincioşi, având în vedere că ridicarea construcţiei la roşu se va face în patru ani. Episcopul vicar patriarhal a precizat că aces-ta este motivul pentru care nu se va organiza o licitaţie pentru bani publici, ci o licitaţie re-strânsă internaţională.

Viitoarea catedrală va avea 120 metri lungime, 70 metri lăţime şi 120 metri înalţime. Construcţia va cuprinde 15 birouri, iar la slujbe ar putea participa cinci mii de credincioşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb