Patriarhul rus Chiril, în Cuba pentru o întâlnire istorică cu papa Francisc

I.D.
Miscellanea / 12 februarie 2016

sursa foto: YouTube

sursa foto: YouTube

Actualizare 10:48 Papa Francisc a plecat de la Roma spre Cuba şi Mexic

Papa Francisc a plecat vineri dimineaţă de la Roma în prima sa vizită în calitate de suveran pontif în Mexic, care se va încheia în 18 februarie. Înainte va face o escală la Havana, unde va avea o întâlnire istorică cu patriarhul Bisericii ortodoxe ruse, Chiril, informează EFE.

Papa Francisc a plecat cu avionul la ora locală 07.54 (06.54 GMT) de pe aeroportul Fiumicino cu destinaţia Havana, urmând să se întâlnească pe aeroportul Jose Marti cu patriarhul Chiril. Întâlnirea de pe aeroportul capitalei cubaneze va fi prima dintre capii Bisericilor catolică şi ortodoxă, precizează sursa citată.

Apoi papa se va îmbarca într-un avion al companiei Alitalia pentru a pleca spre Ciudad de Mexico, unde va fi primit de preşedintele ţării, Enrique Peña Nieto. Jorge Bergoglio este primul papă latino-american care vizitează Mexicul şi timp de şase zile el se va deplasa în patru state (Estado de México, Chiapas, Michoacán şi Chihuahua) şi va vizita şase oraşe, potrivit EFE.

În timpul şederii sale în Mexic, Papa Francisc va oficia cinci liturghii, un Angelus şi şapte predici şi va fi înconjurat în orice moment de un amplu dispozitiv de securitate, implicând desfăşurarea a 13.000 de poliţişti federali, transmite sursa citată.

În Mexic, suveranul pontif va vizita Palatul Naţional şi catedrala metropolitană unde se va întâlni cu episcopii ţării şi va aborda tema "periferiei" umane la Ecatepec, unul dintre cele mai mari municipii, cu 4 milioane de locuitori şi cu un grad înalt de marginalizare, informează EFE.

Papa va vizita de asemenea Chiapas, San Cristóbal de las Casas, Tuxtla Gutiérrez, Morelia, Michoacán şi Ciudad Juárez, potrivit sursei citate.

În ultima zi a vizitei, va zbura până în Chihuahua, localitatea de frontieră cu SUA, unde va vizita penitenciarul "Cereso 3", considerat unul dintre cele mai periculoase din lume, cu 3.000 de deţinuţi, dintre care 700 vor putea asista la predica sfântului părinte, transmite EFE.

În Ciudad Juárez, Papa va participa la o întâlnire cu personal din câmpul muncii în vechiul centru expoziţional şi se va despărţi de Mexic printr-o slujbă oficiată la frontieră, la care se aşteaptă să participe peste 200.000 de persoane, a precizat sursa citată.

(I.D.)

------

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Chiril a sosit joi la Havana pentru o întâlnire vineri cu papa Francisc, o întrevedere istorică între capii a două dintre cele mai mari confesiuni creştine, informează France Presse.

Aceasta va fi prima întâlnire dintre un patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse şi şeful Bisericii Romano-Catolice de la schisma dintre Bisericile din Orient şi Occident în 1054, notează AFP.

La sosire după-amiază la bordul unui avion al guvernului rus, Chiril a fost întâmpinat pe aeroportul Jose Marti de preşedintele cubanez Raul Castro, transmite sursa citată.

Patriarhul rus începe în Cuba un turneu în America Latină de 11 zile, pe parcursul căruia se va duce de asemenea în Paraguay şi Brazilia. La rândul său, papa Francisc va face o escală în Cuba în drum spre Mexic, informează AFP.

Cei doi lideri religioşi, care au nevoie de un teren neutru, vor profita de aceste vizite pentru a se întâlni câteva ore în aeroportul din Havana vineri după-amiază, mai notează France Presse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb