Pavăl Holding demarează operaţiunea de retragere a minoritarilor din Cemacon

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 5 iunie

Pavăl Holding demarează operaţiunea de retragere a minoritarilor din Cemacon

Pavăl Holding, împreună cu PIF Industrial, societăţi controlate de fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, demarează operaţiunea de retragere a acţionarilor minoritari din producătorul de materiale de construcţii Cemacon, conform unui anunţ al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Numărul de acţiuni vizate în procedura de retragere este de 23,6 milioane, echivalentul a 2,5% din Cemacon, în condiţiile în care, cele două entăţi deţinute de fraţii Pavăl au 97,5% din producătorul de materiale de construcţii.

Retragerea minoritarilor din companie este următorul pas către delistarea societăţii de la Bursa de Valori Bucureşti.

Pavăl Holding şi PIF Industrial au derulat, în perioada 22 aprilie - 8 mai, o ofertă publică de cumpărare de acţiuni Cemacon, la un preţ de 0,4395 lei pe titlu. Astfel, conform prevederilor legale, preţul ce va fi plătit acţionarilor care se vor retrage din companie este 0,4395 lei, considerat echitabil conform prevederilor legale, după cum reiese din raportările de la BVB.

Astăzi, la ora 13:00, acţiunile Cemacon se tranzacţionau la preţul de 0,43 lei.

Perioada în care acţionarii trebuie să îşi vândă deţinerile către Pavăl Holding este 6 - 19 iunie, se mai arată în raportările de la BVB, în condiţiile în care, potrivit prevederilor pieţei de capital, acţionarii existenţi sunt obligaţi să îşi vândă deţinerile către cel care iniţiază procedura de retragere în cel mult zece zile de la publicarea anunţului.

Operaţiunea de piaţă va fi intermediată de brokerii de la Estinvest.

Pentru primele trei luni ale anului, compania a raportat venituri din vânzări de 34,9 milioane de lei, cu 26% sub cele din primul trimestru al anului trecut şi un profit net de 1,1 milioane lei, cu mult sub cele de 12,8 milioane lei, din intervalul ianuarie-martie 2023.

Evaluarea bursieră a producătorului de materiale de construcţii se ridică la circa 400 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "potrivit prevederilor pieţei de capital, acţionarii existenţi sunt obligaţi să îşi vândă deţinerile către cel care iniţiază procedura de retragere în cel mult zece zile de la publicarea anunţului."

    tare nu? 

    Și dacă NU vor sa vândă?? Ce se întâmplă?

    Anul trecut au oferit 0.48, iar anul asta doar 0.43 

    1. Ramin captivi. Urmeaza delistarea.

      Nu exista alternativa, sint obligati sa vinda.

      nu se intampla nimic, ramai in firma, iti primesti dividendele daca da prin posta, participi la AGA daca vrei, poti face scandal in AGA daca vrei, poti contesta totul daca vrei....intr un cuvant esti investitor intr o firma dar care nu este cotata. Nu esti obligat sa vinzi. Cand un majoritar face oferta de preluare treb sa o faca la un pret motivant pentru micul minoritar sa vanda, altfel micul minoritar nu va vinde si poate creea o multime de probleme in AGA marelui majoritar.

      nu poate crea mari probleme. daca nu are peste 5% nu poate introduce puncte pe ordinea de zi. poate vota impotriva, dar votul lui nu va conta. poate intradevar contesta in instanta hotararile AGA, dar cati mici actionari fac asta si, oricum, sansele de reusita sunt minuscule atat timp exista o hotarare valida dpdv legal a AGA (aka se indeplinesc cerintele procedurale). in schimb majoritarul ii poate face o groaza de probleme: suspenda dreptul de preferinta al actionarilor existenti la un MCS si diluaza prin aportul unei firme detinuta tot de el, isi inregistreaza creante pe alta firma detinuta pe care le con verteste in actiuni, nu acorda dividende dar trage cash-ul catre alte firme din grup prin conventii de cash pooling. asta daca vrea sa fie finutz. la urma urmei, o firma nelistata nu intra in sfera de actiune a ASF iar micului investitor nu ii mai ramane decat calea instantei la orice abuz

      Citi minoritari au ramas in AZO? Niciunul, tot atitia vor ramine si in CEON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb