PD a obţinut la locale cel mai bun scor din istoria sa

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2004

Democraţii îşi stabilesc, săptămîna viitoare, strategia pentru alegerile generale

Protocolul cu liberalii nu va fi renegociat

Partidul Democrat şi-a atins obiectivul propus pentru alegerile locale, obţinînd 15,4% din voturi - cel mai mare scor înregistrat vreodată de această formaţiune într-un scrutin local. Obiectivele anunţate de Traian Băsescu încă din iarnă, un scor de 15-17% la alegerile locale şi 22-25% la cele generale, păreau nerealiste pentru mulţi analişti, întrucît PD era creditat în toate sondajele cu numai 10%. "Cred că le-am demonstrat tuturor că PD a ajuns un partid de categorie medie, însă acest succes aduce pe umerii noştri o mare responsabilitate", a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PD şi-a avertizat electoratul să nu se aştepte la reforme nemaivăzute în oraşele cîştigate: "Nu vom înălţa în şapte luni zgîrie-nori şi nici nu vom intra cu buldozerele în oraşe". Traian Băsescu a arătat că succesul de la locale trebuie administrat cu sobrietate şi decenţă, "fără a rostogoli sticlele de şampanie prin sedii". Totodată, preşedintele democrat îi îndeamnă pe liderii din teritoriu să nu se culce pe o ureche şi să nu plece în concedii, ci să rămînă pe poziţii pentru alegerile din toamnă.

Traian Băsescu a explicat şi tactica democraţilor din campania pentru locale, arătînd că au mizat pe o provocare a "pieselor grele" din PSD. "Dorinţa noastră era să demonstrăm, la Cluj şi Bucureşti - unde PSD a aruncat în luptă doi miniştri, că partidul de la putere nu este invincibil", a spus Băsescu, arătînd că, din punct de vedere al tacticii, PD a avut un antrenor mai bun. "Importanţa acestor alegeri constă tocmai în faptul că am destrămat ideea invincibilităţii PSD", a subliniat liderul democrat.

Totuşi, Băsescu s-a arătat nemulţumit de prestaţia partidului în Moldova, acolo unde democraţii nu au reuşit să se impună. "Informaţiile care ne veneau din teritoriu ne spuneau că PSD nu poate fi învins, însă colegii noştri liberali au demonstrat că Botoşaniul şi Suceava pot fi luate, iar PUR a arătat că poate fi luat şi Bacăul", a declarat co-preşedintele Alianţei PNL-PD.

Traian Băsescu a mai precizat că toate rezultatele filialelor vor fi analizate de Biroul Permanent săptămîna viitoare, cînd vor fi stabilite şi strategiile pentru alegerile generale. Democraţii ţintesc acum şi zonele rurale, ca să-şi asigure o victorie mai consistentă la toamnă.

În ceea ce priveşte renegocierea protocolului cu liberalii, Băsescu a precizat că nici o literă din acord nu va fi schimbată pînă în 2008. "Atît împărţirea pe liste, cît şi desemnarea premierului este stipulată clar în protocol", a conchis liderul PD.

Traian Băsescu neagă orice nemulţumire legată de Guşă

Liderul PD este foarte mulţumit de activitatea lui Cozmin Guşă, care a răspuns de campania partidului pentru alegerile locale. "Modul în care s-a desfăşurat campania este meritul celor doi şefi de campanie - Cozmin Guşă în teritoriu, şi Vasile Blaga la Bucureşti", a declarat, ieri, Traian Băsescu. Domnia sa a răspuns astfel speculaţiilor potrivit cărora democratul Cozmin Guşă ar fi jucat de partea PSD în campanie şi, drept urmare, liderul PD i-ar pregăti debarcarea. "Cozmin Guşă a fost un om loial partidului şi a alergat cel mai mult în această campanie, poate chiar mai mult decît toţi vicepreşedinţii la un loc", a comentat liderul democraţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb