PE 26 MARTIE: CCR discută iniţiativa "Fără penali în funcţii publice"

P.E.
Politică / 18 februarie 2019

CCR discută iniţiativa "Fără penali în funcţii publice"

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 26 martie iniţiativa legislativă a USR de revizuire a Legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice, au precizat astăzi oficiali ai CCR, potrivit Agerpres.

Pe 12 februarie, Uniunea Salvaţi România anunţa că semnăturile iniţiativei civice "Fără penali în funcţii publice" au ajuns la Curtea Constituţională a României, după peste 100 de zile de întârziere, iar, potrivit legii, judecătorii CCR au la dispoziţie 60 de zile calendaristice pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii textului propus.

"După aproape cinci luni de tergiversări, Camera Deputaţilor a predat Curţii Constituţionale listele semnate de cei peste un milion de români care susţin iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice". Nota informativă prin care secretarul general a comunicat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor un număr fals al semnăturilor m-a determinat să asist la întocmirea procesului-verbal de predare-primire, pentru a mă asigura că nu lipseşte absolut nicio semnătură. Nu credeam că va fi nevoie, dar în aceste condiţii nu ne-am putut baza pe buna credinţă a persoanelor implicate. Astăzi însă am reuşit să bifăm încă un pas care să ducă iniţiativa mai aproape de declanşarea referendumului", preciza preşedintele grupului de iniţiativă, avocatul Mihai Badea.

USR susţinea că, "la comanda politică a lui Liviu Dragnea", angajaţii Secretariatului General au trecut în nota informativă care urma să fie trimisă Curţii Constituţionale un număr de 591.097 de semnături, deşi Uniunea a depus în Parlament 931.249 de semnături, dintre care 825.624 validate de primării.

Iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Nu pot fi alesi in organele locale ,centrale ale administrației publice,în senatul si camera deputatilor a României și in functia de presedinte al României persoanele condamnate penal printr-o hotărâre rămasă definitivă aunei instanțe judecătorești pentru fapte de corupție,abuz în servici ,viol ,tâlhărie sau fapte care prin natura lor aduc atingere siguranței naționale ori interesului public general.Nu pot fi numiți în nici-o funcție de conducere pubică persoanele care se fac vinovate de faptele mențonate și care au fost condamnate definitiv de o instanta judecătorească.

    1. Dar escrocii pot ocupa funcții publice?

      Dar Kovesi, 19 dosare penale, poate ocupa funcții publice? 

      Ai dumneata o valiza cu dosarele doamnei? Eu zic ca ar fi bine sa o faci publica. Altfel te faci de plans!

      Vai de mine, ce important e ce mă fac eu, nu Kovesi. :)))))))))))))))

      Daca madam Kovesi va fi condamnata definitiv nici ea nu va avea dreptul sa ocupe functii publice. Legea daca va intra in vigoare se va aplica pentru toti. Dar ce ne facem cu varianta prim ministru marioneta.. Si consilier mare infractor vezi Valcov.. Situatia asta cum o tratam?

      Simplu, punem propaganda securistă să toace subiectul vreo 4 ani, iar la alegeri Securitatea va da iar bară. Nu-i puteți prosti pe toți tot timpul. Este elementar. :))))))))))

    Iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".

    Daca analizam propunerea, in Guvern -administratia centrala, acolo unde se trag sforile, unde politicul isi face "meseria" , cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, adica hotii/talharii, etc. pot. Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, dar mai sus, sus, da. Rasu' plansu'. 

    1. Deci oamenii care cheamă oamenii la vot și care sunt condamnați pe făcăturile unui securist bețiv servit de slugile Securității nu au voie în funcții publice?

      Dar escrocii retardați, cărora statul le-a confiscat casele dobândite ilegal și de pe urma cărora au încasat mită de la Raiffeisen Bank, au voie. :)))))))))) 

    Postacilor, nu mai faceti spume de furie.E absolut normal ca persoanele condamnate penal sa nu faca parte din conducerea statului.Nu credeti ca e timpul sa intram si noi in normalitate? Unde ati mai pomenit tara condusa de penali?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb