PE PIAŢA RETAILULUI ÎN CONSTRUCŢII, Afacerile Ambient au crescut cu 47%, în ultimii doi ani

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 aprilie 2013

Afacerile Ambient au crescut cu 47%, în ultimii doi ani

Afacerile Ambient, retailer în domeniul materialelor de construcţii, au urcat, cumulat în ultimii doi ani, cu 47%, atingând o cifră de afaceri de aproa­pe 150 de milioane de euro pentru 2012, a declarat, ieri, Ioan Ciolan, fondatorul companiei. Totodată, la acest rezultat, compania a înregis­trat şi profit net, după o perioadă de trei ani. Ioan Ciolan, antreprenorul care punea în urmă cu 20 de ani bazele acestei afaceri în Sibiu, a declarat: "Creşterea la nivelul cifrei de afaceri, înregistrată în anii 2011 şi 2012, în condiţiile unei pieţe dificile, care înregistrează scăderi, arată că avem încredere în ceea ce facem şi că direcţia abordată de noi pe termen lung dă rezultate".

În cei 20 de ani de existenţă, afacerea Ambient a fost concentrată în special în zona Transilvaniei, în prezent compania gestionând activitatea a 12 magazine şi 15 depozite logistice. Cu aceste locaţii comerciale, Ambient estimează o cotă de piaţă medie de 35%, la nivel naţional.

Precauţi cu investiţiile

Dacă nici în acest an nu se concretizează investiţii la nivel de magazine, Ambient împlineşte deja trei ani în care nu au fost realizate investiţii în extinderea reţelei comerciale. În acest moment, oficialii companiei nu exclud inaugurarea de noi locaţii, dar afirmă că acest lucru se va întâmpla doar dacă piaţa va dicta acest lucru. Până atunci, investiţiile din perioada următoare se vor orienta către showroom-urile deja existente, au mai spus reprezentanţii Am­bient. La nivelul Capitalei, Ambient activează cu un depozit logistic, adresat clienţilor profesionali, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi din totalul de 1.600.

Ciolan: "Ne dorim creştere de două cifre, în acest an"

Anul în curs reprezintă pentru retailerul în construcţii un an dedicat consolidării rezultatelor financiare recent raportate, dar şi un an în care compania doreşte să creas­că eficienţa serviciilor. "Ne gândim la o creştere de două cifre pentru acest an", a menţionat directorul Ambient.

Pentru a atinge acest obiectiv, compania a identificat două direcţii majore de acţiune: vânzarea asis­tată (prin intermediul unei forţe de vânzări stabile formată din agenţi "business to business" şi programul Ambient Total) şi soluţiile sale integrate pentru toate segmentele de clienţi. "Am investit şi vom investi în continuare în showroom-uri care să ajute clientul să îşi vizualizeze proiectul înainte de implementare. Casa Demonstrativă, Galeria cu Idei, Showroom-ul de Instalaţii, Showroom-ul de Mobilă - toate sunt soluţii integrate şi specializate, pentru o consiliere de calitate a clienţilor", a adăugat Ioan Ciolan.

Ambient lucrează în prezent cu 700 de furnizori de materiale de construcţii şi are ca parteneri circa 3.000 de firme de construcţii. Legat de numărul de clienţi, oficialii companiei estimează că peste trei milioane de persoane trec anual pragul magazinelor.

Din totalul vânzărilor Ambient, 55% sunt generate de veniturile din magazine, în vreme ce 45% sunt materiale de construcţii vândute pentru zona profesională, a adăugat directorul companiei.

Compania 100% românească se ocupă în principal cu comercializarea materialelor de construcţii, finisajelor şi amenajărilor interioa­re. Înfiinţată în 1993, Ambient a inaugurat primul magazin DIY (n.r. do it yourself) din România, în aprilie 2002, la Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb